0
Toate produsele / Carți si atlase / Astronomie practica si teoretica

Astronomie practica si teoretica

Solicită publicarea în SICAP
Află de noutăți pe   

Descriere

Cartea imbina problemele de astronomie practica cu astronomia de observatie. Poate fi un bun ghid pentru astronomul amator. Se adreseaza deopotriva celor de nivel mediu, dar si incepatorilor.

Icari în preajma Soarelui, calatorind pe harta Lunii, studiind planetele observabile si pana departe printre vecinii cosmici, gasiti in paginile cartii, metode lesne de abordat pentru executarea de observatii astronomice de calitate, de prelucrare a datelor consemnate, de acordarea unui caracter stiintific în activitatea desfasurata.

De ce de la amator la expert ? Atribuindu-i pe buna dreptate titulatura de expert, astronomului profesionist – cercetatorul – cel care dispune de cunostinte profunde, de un bogat material informational si tehnic, de mari telescoape, el fiind cel care ne pune la dispozitie efemeride, calendare astronomice, in general date de inalta precizie si comparand pe alocuri rezultatele obtinute de amator – noi cei din linia a doua în studiul astronomiei, veti constata ca diferentele sunt foarte mici pentru scopul propus.

In cele sapte capitole sunt prezentate probleme cu care orice astronom amator se confrunta in activitatea sa. Se supun atentiei diversele scari de timp folosite in astronomie, explicatii la orientarea pe sfera cereasca. Sunt sugerate metode de observare a Soarelui si Lunii si al eclipselor. Metode de calcul de efemerida sau cum se pregatesc observatiile astronomice. Sunt prezentate elemente generale despre meteori, comete si asteroizi si cum pot fi observati.

Caracteristici

- Autor: Marcel Jinca

Accesorii recomandate

Produse complementare


Cei mai populari producatori

  • Sky-Watcher
  • Celestron
  • LACERTA
  • BTC
  • Baader Planetarium
  • Delta Optical

follow us
× Sunteți interesat de astronomie? Eventual de biologie?
Urmăriți-ne!
Postăm constant sfaturi de specialitate, informații despre evenimente astronomice și multe alte!
  
Coşul meu
Empty cart icon
Coşul tău este gol
Subtotal: RON
Transportul şi discountul vor fi calculate pe pagina de comandă
Comandă
Alege limba
Favorite
nowishlist
Politica de confidenţialitate Termeni şi condiţii Politica de returnare