Telescop Newton SkyWatcher Star Discovery 2i 150/750 AZ GoTo WiFi
Descriere
Telescopul astronomic Newton SkyWatcher Star Discovery 2i 150/750 AZ GoTo WiFi alcătuiesc categoria cea mai profesională a telescoapelor pentru începători. Tubul scurt se poate combina cu montura StarDiscovery, fără a se renunţa la stabilitatea telescopului.
Cu toate că aceste telescoape au o luminozitate de f/5, asigură o imagine deosebit de frumoasă chiar şi despre planete, graţie oglinzii principale bine parabolizate, oglinzii auxiliare (secundara) de o calitate deosebită şi picioarelor (trepied) extra-subţiri.
Telescopul astronomic 150/750 StarDiscovery SkyWatcher Newton este un instrument serios pentru începători, destinat în primul rând începătorilor adulţi.
Execuţia optică şi mecanică este exigentă, oglinda principală de 15 cm este ideală nu numai pentru analizarea amănunţită a lunei, dar redă o imagine clară a tuturor planetelor.
Jupiter, Saturn şi Marte apar detaliat în obiectivul telescopului, fazele planetei Venus pot fi urmărite cu uşurinţă, dar chiar şi planeta Mercur poate fi observată. Planetele Uranus şi Neptun pot fi observate doar ca mici discuri.
Se poate folosi şi pentru observaţii stelare, în special pe bolta întunecată.
Cui i se adresează? Pentru începătorii adulţi recomandăm acest telescop ca prim instrument. În acest caz nu vom avea senzaţia că nu am primit exact ce am căutat. Este uşor de utilizat, are o montura precisă, optică excepţională, care redă imagini foarte clare – în funcţie de condiţiile date – cu o capacitate de mărire până la 200-250x.
Poate fi folosit cu mărire începând de la 25x, până la aproximativ 250x, pentru observarea stelelor sau a lunilor până la vizualizarea detaliilor de pe planete. Tubul optic de 70 cm este relativ bondăresc, fiind astfel uşor de transportat. Greutatea tubului fără oculare este de 3,7 kg.
Căutătorul SpringLoad de 6x30 are o imagine excelentă, astfel încât navigarea și poziționarea pe bolta cerească este mai ușoară.
Cele două oculare WA din pachet (10 și 23mm) permit măriri de 32x și 75x.
Oglinda secundară are mărime moderată și brațe subțiri (de 0.5mm), care ajută la o imagine cu contrast.
Sistemul mecanic StarDiscovery Go To de la firma SkyWatcher se bucură deja de o apreciere, fiind capabil să susţină chiar şi un telescop cu diametrul de 15 cm, fiind cel mai mare sistem cu un singur braţ. Trăsătura principală a acestuia stă în dispozitivul de comandă al telescopului, care, mulţumită noii tehnologii Dual Encoder, poate fi mişcat după bunul nostru plac, atât manual, cât şi mecanic.
Trebuie doar să ne alegem obiectivul pe care vrem să-l observăm, iar telescopul se configurează automat pe acela.
Prin acest sistem mecanic putem să controlăm şi aparatele foto DSLR, putând fi folosit şi pentru fotografieri panoramice.
Telescopul 150/750 StarDiscovery SkyWatcher Newton contine unitatea Wi-Fi SkyWatcher (SynScanWiFi), care vă permite manevrarea telescopului cu ajutorul telefonului sau tabletei dumneavoastră.
Prin conexiunea WiFi încorporată, telescopul poate fi conectat cu uşurinţă la orice telefon mobil sau tabletă, putând fi manevrat cu aplicaţia gratuită SynScan App (aplicaţia poate fi descărcată din GooglePlay sau AppStore).
Mulţumită encoderelor încorporate, telescopul nu îşi pierde capacitatea de poziţionare nici în cazul setării manuale.
Opţional se poate achiziţiona un control manual SynScan, iar în acest caz, telescopul va fi manevrat în mod clasic, în locul conexiunii WiFi.
Prin mufa jack putem manevra expunerea camerei conectare.
Telescopul poate fi pus în funcţiune prin ataşarea a 8 bucăţi de baterii AA de 1,5 V în portul de baterii sau, opţional, se poate achiziţiona o baterie externă sau alimentator de 12 V şi 5A.
http://www.skywatcher.com/download/software/synsca...)..
Caracteristici
- Tip: reflector Newton
- Obiectiv: 150mm, parabolica
- Distanta focala: 750mm
- Raport focal: f/5
- Magnitudine stelara: 13.3
- Rezolutie (arcsec.): 0.77
- Marire teoretica maxima: 300X
Montura:
- Montura: Alt-Azimutala Star Discovery 2i
- Control miscare: GOTO cu WiFi
- Trepied:otel, reglabil 71-123 cm
- Tensiune de alimentare: 12V
- Unitate Wifi: da
Accesorii incluse:
- Oculare: WA 10mm(75x) si 23 mm(32x)
- Cautator: 6x30
- Diametrul focalizatorului: 1,25"
- Piggyback: nu
- Tava pentru accesorii: da
- Contragreutate: nu
- Greutate telescop: 10 kg
- Greutate ambalat: 12,4 kg
- Alte: manual de utilizare in limb. rom., cert. de garantie
Puteri de marire obtinute cu ocularele:
32x: cu ocular de 23mm
75x: cu ocular de 10mm
Review-uri
Destul de bunCatalin D Cumpărător verificat 2023-09-11
Ca amator-incepator, am fost mirat ca am localizat din prima seara de observatii Saturn Luna si Jupiter cu satelitii acestuia. Cu un adaptor pentru smoartphone am reusit sa fac video si poza la Luna Saturn si Jupiter (ieseau in evidenta culorile planetei). Este foarte usor de transportat. Montura GOTO ajuta mult cand se doreste urmarirea obiectelor ceresti. Pentru inceput si pentru un incepator este suficient.
Decent, dar ca incepator absolut nu m-a dat pe spate
Robert Muntean Cumpărător verificat 2022-04-11
Am achizitionat acest produs acum o luna jumate, l-am probat de doua ori pana acum. Fiind incepator absolut, prima oara cand am un telescop, m-am lovit de tot felul de chestii neprevazute. Pro: trepiedul este stabil, telescopul mareste enorm de mult, e usor de asamblat - practic doar pui telescopul pe trepied, il fixezi cu surubul si aia e, nu e nimic complicat, si un copil se descurca. Aplicatia e usor de setat - se conecteaza telefonul cu android mai intai la WiFi-ul telescopului (trebuie alimentat la curent sau la baterii), apoi deschizi aplicatia, iti apare device-ul, dai conectare si gata, esti capabil sa manevrezi telescopul. Contra: trebuie achizitionate separat un adaptor pentru telescop, iar sistemul de baterii e ciudat, am bagat 4 baterii, nu misca nimic, abia apoi mi-am dat seama ca mai sunt 4 baterii de bagat pe partea cealalta - trebuie scos lacasul bateriilor. Apoi, pentru o marire cat mai mare, trebuie achizitionat separat un ocular cu diametrul cat mai mic. Pozitia cautatorului e ciudata - cautatorul ar trebui sa aiba cumva o forma care sa-ti permita sa privesti din lateral. Din spatele telescopului nu ai cum sa privesti prin el, inseamna sa te sui cu burta pe telescop, iar in forma actuala, ca sa privesti in sus, iti sucesti gatul la 180 de grade - nu e ergonomic. Apoi, pana la data scrierii acestei recenzii nu am reusit sa fac telescopul prin aplicatie sa urmareasca steaua/obiectul. Am dat sa faca tracking la Luna, intr-un minut luna dispare din peisaj, telescopul inca nu o urmareste, desi in aplicatie imi arata ca el o urmareste. Nu stiu daca e o greseala a mea, sau mai trebuie studiata aplicatia. Apoi, telescopul nu are telecomanda proprie - atentie. Este livrat fara telecomanda proprie, pentru a fi manuit cu aplicatia de android. Pentru a gasi stelele - ai niste stele presetate in aplicatie. Eu, stiind doar cum sa gasesc Steaua Polara, m-am trezit ca trebuie sa ii indic telescopului Sirius, Vega pe care habar n-aveam de unde sa le iau, deci trebuie un al doilea telefon/tableta cu android, pe care se descarca din Magazinul Play o aplicatie care sa arate stelele in timp real. Dupa ce am calibrat doua stele - am dat telescopului pozitia a 2 stele de pe cer, ca sa stie cum e orientat, am incercat sa gasesc alte obiecte ceresti. Surpriza, el se pozitioneaza, misca angrenajul, dar nu imi arata obiectele dorite, se pozitioneaza aiurea, imi arata cerul gol. Am facut doar niste fotografii decente ale Lunii, inca n-am apucat sa fotografiez Jupiter si Saturn, deoarece de fiecare data erau sub orizont. Voi reveni - daca pot - cu update-uri. Per ansamblu nu regret investitia, insa fotografii ale lunii am facut cu camera de buzunar si au iesit mai reusite decat cu telescopul acesta. Nu este user-friendly, ca incepator absolut nu il poti manevra bine, trebuie sa stai sa privesti tutoriale pe youtube, si chiar si in acest caz, ai mult de studiat - nu e o camera pe care o indrepti catre luna si aia e.