0

Înapoi

REVIEW BINOCLU LACERTA EXPLORER 8X45 - DORIN ANGELESCUIn goana noastra dupa “lumina” merita sa ne oprim atentia asupra acestui mic binoclu. Mic este poate impropriu zis caci este un binoclu la care nu s-a facut rabat la materiale, bine cauciucat, cu mecanica solida si sticla pusa abundent ,fara economie. Surprinde in primul rand prin greutate care este de 849 de grame. Cel putin eu am fost surprins , avand in minte pe omologul lui 10x50 a carui greutate este 936 grame. Diferenta de aproape 90 grame este probabil singurul dezavantaj violent al “micutului” 8x45.

Surpriza placuta vine in momentul in care il pui la ochi. Este unul din cele mai luminoase binocluri care mi-au trecut prin mana. Restul calitatilor optice sunt identice cu cele ale omologului sau 10x50 (pentru a nu ma repeat va invit sa cititi si respectivul review). Voi sublinia in continuare cu predilectie doar diferentele.

Specificatii tehnice si dotare:
Diametrul lentilelor obiectiv: 45 mm
Grosisment: 8x
Tip prisme: Porro BAK-4
Acoperiri antireflex: Acoperiri multistrat pe toate suprafetele optice, Full Broadband Multicoating culoare Verde si mov-indigo
Twilight factor: 31,4
Eye relief: 19mm (Long Eye Relief)
Camp vizual aparent: 66grade (Wide Angle)
Camp vizual real (la 1000m):145m
Camp vizual real (grade): 8,3grade
Plaja de focalizare: de la 2m la infinit
Dimensiuni: 145mm x 193mm
Greutate: 849 grame (fara capace dar cu cureaua de prindere montata)
Posibilitate montare pe trepied: Da.
Reglaj distanta interpupilara: intre 54-76mm
Capace pentru protectia la praf a lentilelor obiectivelor si ocularelor: Da
Curea de prindere: Da
Geanta de umar: Da

Este impresionant campul wide (145m/1000m) si claritatea care se continua undeva pana spre 20 % de margine. Zona de clar se intinde pe o zona foarte mare amintind de zona unui 8x30 CZ, foarte util pentru a urmari evenimente cu deplasari rapide. Eye relieful mare, permitand utilizarea cu ochelari fara ca acestia din urma sa intre in contact direct, este la randul sau impresionant. Depunerile antireflex de foarte buna calitate albastru cu mov (indigo) si verde atat pe ocular cat si pe obiective dau impreuna cu sticla un colorit tip “cristal”, absolut natural, fara virare. Definitia este foarte buna ca de altfel si contrastul. Un binoclu extrem de reusit atat optic cat si mecanic. Un binoclu extrem de luminos. Este unul din putinele binocluri la care as atrage atentia ca utilizatorii sa nu priveasca prea mult zonele terestre puternic luminate de soare caci retina as zice ca este in oarece pericol.
In regim astro este la fel de performant ca si omologul sau 10x50 cu stele punctiforme, coloritul stelelor se distinge bine, iar campul larg isi spune cuvantul.
Personal nu prea imi plac puterile maritoare mai mici de 10x, dar asta nu poate sa ma impiedice sa admir sau nu o reusita. Pentru ca din punctul mei de vedere acest binoclu nu numai ca este o reusita dar are o caracteristica care mie mi-a parut cea mai puternica si interesanta. Si am lasat-o la urma special. 
Marele atu al “micutului” este vederea terestra diurna si nocturna. Aici se vede o mare diferenta fata de mai toatele binoclurile ce mi-au trecut prin mana caci in cele mai vitrege conditii de iluminare reuseste sa scoata detalii si informatii incredibile.

In final un binoclu calduros recomandat atat terestru cat si astro, un standard cel putin deocamdata (as spune eu), pentru puteri maritoare 8x.


Cei mai populari producatori

  • Sky-Watcher
  • Celestron
  • LACERTA
  • BTC
  • Baader Planetarium
  • Delta Optical

Coşul meu
Empty cart icon
Coşul tău este gol
Subtotal: RON
Transportul şi discountul vor fi calculate pe pagina de comandă
Comandă
Alege limba
Favorite
nowishlist
Politica de confidenţialitate Termeni şi condiţii Politica de returnare