0
Toate produsele / Telescoape astronomice / Telescoape Maksutov-Cassegrain / Telescop Makszutov-Newton Skywatcher Explorer 190 EQ6-R GoTo

Telescop Makszutov-Newton Skywatcher Explorer 190 EQ6-R GoTo

18 730.00 Lei
Disponibil in rate
Rate de la 3 121.67 lei


Adaugă la favorite
Telescop Makszutov-Newton Skywatcher Explorer 190 EQ6-R GoTo
18 730.00 Lei
Livrare în 5-7 zile
    Livrare începând cu 06 Dec
Cod produs: MN190EQ6R
Solicită publicarea în SICAP    
Brand: Sky-Watcher
Află de noutăți pe   

Descriere

Este un telescop ideal pentru observatorii vizuali exigenţi şi astrofotografi.

Acest tip reuneşte avantajele telescoapelor Maksutov Cassegrain şi Newton. Sistemul are o luminozitate ridicată, cu o apertură de f/5,25, care, în comparaţie cu telescoapele Newton clasice, are un câmp vizual corectat (asigură redarea imaginilor în plan dimensional şi punctual), fiind astfel ideal atât pentru astrofotografierea cu camere DSLR, cât şi pentru observări vizuale cu câmp larg. Totodată acest instrument poate fi folosit şi pentru observările la mărire ultra mare, deoarece apertura centrală este destul de moderată, aşadar imaginea nu este influenţată de piciorul de susţinere al oglinzii secundare, deoarece aceasta este ataşată de lentila de corecţie (menisc). În acelaşi timp, elementele optice limitate de suprafeţele sferice pot fi reproduce cu exactitate foarte mare, aşadar contrastul şi claritatea imaginilor este extrem de mare, ilustrarea este lipsită de aberaţii cromatice, calitatea imaginii este comparabilă la nivel de etalon cu cele apocromate. Avantajul tubului închis este acela că elementele interioare nu se murdăresc, nu sunt atinse de abur şi umiditate, aşadar elementele reflexive au o durată de viaţă mult mai mare decât în cazul celora cu tuburile deschise. În interiorul telescopului 5 diafragme împiedică reflexia, iar astfel creşte contrastul. Diametrul de 190mm al obiectivului, precum şi redarea excepţională a imaginilor, fac ca acest instrument să fie extrem de versatil.
Performanţa acestui instrument este asemănătoare cu telescoapele apocromate cu aceleaşi dimensiuni, care au, în schimb, preţuri exorbitante.
Materialul de sticlă nemţesc Schott, cu dilataţie redusă, acoperirea cu FMC şi focusarea de 2”, de tip Crayford, cu o scară de redare de 1:10, reprezintă cireaşa de pe tort.

Noua montură EQ6-R este succesoarea modelului NEQ6-Pro GoTo, și beneficiază de o serie de îmbunătățiri:

- Stabilitate sporită
- Sarcină mai mare (20 kg)
- Mai ergonomic
- Setarea polară a monturii a fost redesenată, este mai fină
- Urmărire mai fină cu curea dințată
- Electronică nouă cu micro pași mai fini și sarcină mai mare
- PPEC (corecție periodică a erorii permanent – nu trebuie resetat)
- Port integrat de control al expoziției
- Telecomandă GoTo în 12 limbi, inclusive în limba română și maghiară
- Două contragreutăți incluse

Desigur proprietățile pozitive al modelului vechi au rămas prezente:

Axe din oțel foarte puternice, care rulează pe rulmenți de calitate, astfel montura nu are joc, nu are surplus de mișcare, astfel stabilitatea și precizia este mărită.

Piesele mai sensibile sunt integrate în interiorul monturii, astfel sunt protejate în timpul transportului, de murdărire și de rouă. Un alt avantaj în timpul transportului este faptul că axa contragreutății este rabatabilă în interiorul monturii, astfel ocupă spațiu mai mic și nici n-o să-l uităm acasă. Pe tava cu accesorii putem așeza atât oculare cât și alte accesorii pentru a avea o experiență mai confortabilă pe teren.

Luneta polară vine cu reticul iluminat regândit cu lentilă mai precisă.

Picioarele din oțel cu diametrul de 5 cm conferă o stabilitate mai mare. Picioarele sunt rabatabile astfel înălțimea monturii poate fi schimbată între 95 și 150 de cm. Piesele din metal și rulmenții fac posibilă o urmărire foarte exactă și predictibilă și reacționează fin la corecții (important la executarea astro-fotografiilor).

Telecomanda vine cu un meniu cu 12 limbi din care poate fi selectată și limba română.

La telescoapele Goto recomandăm unitatea Wi-Fi SkyWatcher (SynScanWiFi), care vă permite manevrarea telescopului cu ajutorul telefonului sau tabletei dumneavoastră. Unitate Wi-Fi trebuie conectată simplu în locul telecomanda, iar cu aplicaţia gratuită pentru Android sau iOS puteţi manevra telescopul.

Vă atragem atenţia că realizăm setareaînălţimii polilor fără nicio taxă, deoarece, sub presiune, şurubul cu care se setează înălţimea polilor se poate deforma.

Montura funcționează cu 12V DC, și poate fi alimentat cu ajutorului unui cablu de alimentare de la bricheta mașinii (cablu inclus în pachet), opțional de pe acumulator, sau de pe adaptor de rețea (sursă cu 5A).

Caracteristici

- Tip: telescop Maksutov-Newton
- Obiectiv: 190mm
- Distanta focala: 1000mm
- Oglinda secundara: 58mm
- Raport focal: f/5,3
- Magnitudine stelara: 14,9
- Rezolutie (arcsec.): 0,61
- Marire teoretica maxima: 380X
Montura:
- Montura: ecuatoriala germana EQ6-R PRO
- Control miscare: GoTo
- Trepied: otel reglabil 70-119 cm
Accesorii incluse:
- Oculare: -
- Cautator: -
-Tip focuser: Crayford 2” cu microfocalizator
- Diametrul focalizatorului: 2" cu adaptor1,25"
- Piggyback: da
- Tava pentru accesorii: da
- Contragreutati: 2x5kg
- Greutate: 46,8kg
- Alte: manual deutilizare in limb. rom., cert. de garantie

Accesorii recomandate

Produse complementare


Cei mai populari producatori

  • Sky-Watcher
  • Celestron
  • LACERTA
  • BTC
  • Baader Planetarium
  • Delta Optical

Coşul meu
Empty cart icon
Coşul tău este gol
Subtotal: RON
Transportul şi discountul vor fi calculate pe pagina de comandă
Comandă
Alege limba
Favorite
nowishlist
Politica de confidenţialitate Termeni şi condiţii Politica de returnare