0
Toate produsele / Telescoape astronomice / Telescoape Maksutov-Cassegrain / Telescop Skywatcher Maksutov TravelMax 102/1300 StarQuest

Telescop Skywatcher Maksutov TravelMax 102/1300 StarQuest

  5 (4 review-uri)
1 930.00 Lei
Disponibil in rate
Rate de la 321.67 lei


Adaugă la favorite
Vă rugăm să alegeți varianta dorită.
Solicită publicarea în SICAP
Brand: Sky-Watcher
Află de noutăți pe   

Descriere

Telescopul Maksutov-Cassegrain de 102mm vine cu o montură StarQuest.
Datorită tubului scurt îl putem transporta foarte ușor, și ne oferă detalii fine de pe suprafața planetelor.

Telescopul cu deschiderea de 102mm este unul compact, cu ajutorul căruia putem urmări mai multe obiecte de pe cer decât cu modelul de 90mm.
Acoperirea centrală este de numai 30%, astfel avem o imagine cu un contrast foarte bun și la măriri mari.
Comparativ cu modelul 102/500, diametrul este la fel, însă telescopul Maksutov-Cassegrain are un tub mai scurt, fiind mai ușor și mai simplu de transportat.
Atât la Lună și planete, cât și la obiectele Deep Sky mai luminoase vom descoperi detalii frumoase.

Avem posibilitatea de a observa diviziunea Cassini pe inelul planetei Saturn, încrețirea norilor pe atmosfera planetei Jupiter și chiar observarea diferențelor de mărime la sateliții Galileani. Putem să observăm și câteva sute de obiecte Deep Sky slab luminoase, în zone suburbane, roiurile globulare mai luminoase pot fi observate descompuse pe stele, nebuloasele Dumbell (M27) și Ring(M57) îți arată formele ușor, nebuloasa Orion aproape că poate fi atinsă datorită detaliilor numeroase.

Pentru focuserul standard de 31,7mm, vin ca accesoriu o oglindă diagonala și două oculare Barium (52x, 130x), care pot fi extinse desigur cumpărând și alte oculare.
Focuserul are și un filet T2 pentru utilizarea cu un aparat foto DSLR.

Sistemul SkyWatcher StarQuest oferă o utilizabilitate facilă la un preţ avantajos. Crucea axială are o construcţie simplificată, dar este foarte rezistentă. Fixarea şi demontarea axelor este foarte confortabilă, datorită cadranului facil. Ambele axe dispun de sisteme de setare fină, aşadar corpurile cereşti setate pot fi urmărite cu uşurinţă. Există posibilitatea extinderii – opţional – cu un motor de urmărire. În acest caz urmărirea corpului ceresc dorit este mult mai confortabilă.

Capul mecanic poate fi fixat de stativ cu o mişcare simplă cu ajutorul unui şurub manual. Capacitatea de susţinere a sistemului este de aproximativ 3 kg, aşadar pot fi fixate de acesta telescoape de dimensiuni mai mici.
Telescopul poate fi fixat de sistem prin şinele prizmatice, cu ajutorul unui şurub manual.
Capul sistemului mecanic este amplasat pe un stativ trepied uşor, din aluminiu, care asigură stabilitatea necesară pentru telescoape de dimensiuni mai mici. Datorită capului mecanic mai compact, centrul de greutate al telescopului ajunge mai aproape de centrul de masă, aşadar este nevoie de un ax mai scurt şi mai puţine contragreutăţi, iar astfel masa totală a sistemului este mai mică.
Capul sistemului este acoperit cu un strat de vopsea neagră mată pe care se distinge o gradaţie scoasă în evidenţă prin culoarea verde.

Caracteristici

- Tip: Reflector Maksutov-Cassegrain
- Obiectiv: 102 mm
- Distanta focala: 1300 mm
- Rezolutie (arcsec.): 1,13
- Raport focal: f/12,7
- Magnitudine stelara: 12,7
- Marire teoretica maxima: 204X
Montura:
- Montura: ecuatoriala germana StarQuest
- Control miscare fina: RA/DEC
- Trepied: aluminiu reglabil (71-123)
Accesorii incluse:
- Oculare: Barium 10 mm (130x) si 25 mm (52x)
- Oglinda diagonala: 90 grade (1,25")
- Cautator: StarPointer (Red Dot)
- Tip focuser: Filet SC 1,25"
- Diametrul focalizatorului: 1,25"
- Piggyback: nu
- Tava pentru accesorii: da
- Contragreutate: 2,4 kg
- Greutate ambalat: 12kg
- Alte: manual deutilizare in limb. rom., cert. de garantie
Puteri de marire obtinute cu ocularele:
52x: cu ocular de 25mm
130x: cu ocular de 10mm

Review-uri

Un telescop foarte bun
Liviu Buzdugan Cumpărător verificat 2022-08-06

Îl folosesc de câteva zile, și deja pot urmări cu ușurință obiecte cerești precum Jupiter, Saturn, galaxia Andromeda, sau steaua dublă Mizar din Carul Mare. Luna și Soarele sunt foarte bine detaliate cu ajutorul filtrelor din pachet. Îl veți putea monta și face primele observații încă din prima zi. Montura are sistem ecuatorial, ușor de învățat pentru începători. Prin acest sistem puteți foarte ușor să ”țineți pasul” cu mișcarea aparentă a obiectelor cerești. Și nu în ultimul rând puteți face observații terestre. Este de dimensiuni reduse, practic, și ușor de transportat.


Foarte multumit.
Ciobanu I. Cumpărător verificat 2022-01-24

Foarte multumit.


Excelent!!!
Fejer S. Cumpărător verificat 2021-09-14

Este excelent pentru luna si planete!


Review 102/1300
Urs N. Cumpărător verificat 2019-10-21

Desi e greu sa iti alegi un telescop (printre atatea modele si categorii) ... ... consider ca telescopul din categoria mak de 102/1300 de la Skywatcher pe o montura EQ a fost ceva mai buna alegere ea oferindu-mi un compromis bun intre un telescop Refractor si unul Newtonian. Desi locuiesc intr-o zona cu grad inalt de poluare luminoasa pe timp de noapte acesta s-a descurcat neasteptat de bine, oferindu-mi un view bun al planetelor si al satelitului nostru natural cat si (daca aveti destula rabdare) a obiectelor Deep Sky cum ar fi galaxii sau nebuloase. Primul view al planetelor (Jupiter cei 4 sateliti vizibili si Saturn, ... de neuitat). Pot spune cu siguranta ca poti pierde ore in sir trecand de la o stea la alta observand micile detali ce le diferentiaza una fata de cealalta fara sa iti dai seama cum trece timpul. Daca aveti ocazia sa il incercati in afara orasului unde lumina orasului e mai scazuta veti avea parte de o surpriza placuta datorita noilor detalii descoperite Am avut ocazai de al testa pe mod de noapte cat si pe zi si multumita unui adaptor de smartphone cumparat separat de pachetul extra am putut atasa si un smartphone pt poze sau mici filmari de tranzit. Instructiunile de asamblare au fost usor de inteles si in 15 min m-am putut bucura de un telescop gata asamblat si gata de actiune. In cazul meu Obiectivul barlow 2x (Ce inmulteste de 2 ori distanta focala) oferit in pachet a fost inlocuit cu unul ce contine 2 lentile, filtrului Solar inclus in pachet e o alegere buna pt observatii facute celei mai apropiate stele (Soarele), filtrului Neutru din cate am observat imbunatateste vizibil contrastul obiectelor astronomice prea luminoase reducand luminozitatea cu 25%, iar cele 2 oculare de 10mm si respectiv 25mm oferite ca un kit de incepator e o optiune buna de start in acest hobby. Toate aceste accesorii enumerate se pot gasi in pachetul (Cod: SWM102SQuestNS) in afara de adaptor care l-am gasit separat in categoria Astrofotografie/Adaptoare. Sunt multumit de achizitia facuta si sunt sigur ca pentru oricine ... acest telescop va deschide cai noi de explorare celor doritori de a cunoaste necunoscutul.


Accesorii recomandate

Produse complementare


Cei mai populari producatori

  • Sky-Watcher
  • Celestron
  • LACERTA
  • BTC
  • Baader Planetarium
  • Delta Optical

follow us
× Sunteți interesat de astronomie? Eventual de biologie?
Urmăriți-ne!
Postăm constant sfaturi de specialitate, informații despre evenimente astronomice și multe alte!
  
Coşul meu
Empty cart icon
Coşul tău este gol
Subtotal: RON
Transportul şi discountul vor fi calculate pe pagina de comandă
Comandă
Alege limba
Favorite
nowishlist
Politica de confidenţialitate Termeni şi condiţii Politica de returnare