0
Toate produsele / Telescoape începători si copii / Telescoape astronomice / Telescop refractor SkyWatcher StarQuest 90/660 EQ

Telescop refractor SkyWatcher StarQuest 90/660 EQ

1 765.00 Lei
Adaugă la favorite
Vă rugăm să alegeți varianta dorită.
Adaugă în SEAP/SICAP
Brand: Sky-Watcher
Află de noutăți pe   

Descriere

Sufletul refractorului 90/660 este obiectivul acromat de 90 mm, cu strat de aer f/7,3, care datorită luminozităţii sale moderate şi execuţiei precise, redă o imagine clară şi contrastantă a corpurilor cereşti.
Performanţa acestuia este asemănătoare cunoscutului model 90/900. În pofida luminozităţii mai mari, erorile cromatice sunt în continuare reduse, oferind o imagine clară chiar şi la măriri mai semnificative. Luna şi planetele (sateliţii şi norii planetei Jupiter, inelele planetei Saturn, etc.) pot fi observate cu ajutorul acestui instrument, iar datorită puterii de captare a luminozităţii poate fifolosit şi pentru observarea multor obiecte deep-sky în condiţii de mediu rural sau de oraş de provincie. Acesta este un telescop universal, potrivit pentru aproape orice tip de observaţie.
Lungimea redusă a tubului rezultă o manevrare şi transport mai uşor. Telescopul dispune de o extensie de 1,25”. Accesoriile acestuia sunt: o oglindă zenitală de 90 de grade (1,25”), un ocular Super Barium de 25 mm (26x) şi unul de 10 mm (66x), precum şi un Starpointer.
Imaginea redată de telescop este dreaptă, dar în oglindă (stânga şi dreapta sunt inversate).
Pentru o imagine corectă lateral se poate achiziţiona separat o prismă Amici.

Se pot conecta de telescop camere foto digitale prin adaptor standard T2, cu ajutorul căruia se pot realiza fotografii din natură, precum şi cu Luna şi cu Soarele (cu filtru special). La oculare se pot ataşa adaptoare pentru telefoane inteligente, astfel putem realiza simplu fotografii şi cu ajutorul telefonului mobil.

Sistemul SkyWatcher StarQuest oferă o utilizabilitate facilă la un preţ avantajos. Crucea axială are o construcţie simplificată, dar este foarte rezistentă. Fixarea şi demontarea axelor este foarte confortabilă, datorită cadranului facil. Ambele axe dispun de sisteme de setare fină, aşadar corpurile cereşti setate pot fi urmărite cu uşurinţă. Există posibilitatea extinderii – opţional – cu un motor de urmărire. În acest caz urmărirea corpului ceresc dorit este mult mai confortabilă.

Capul mecanic poate fi fixat de stativ cu o mişcare simplă cu ajutorul unui şurub manual. Capacitatea de susţinere a sistemului este de aproximativ 3 kg, aşadar pot fi fixate de acesta telescoape de dimensiuni mai mici. Telescopul poate fi fixat de sistem prin şinele prizmatice, cu ajutorul unui şurub manual. Capul sistemului mecanic este amplasat pe un stativ trepied uşor, din aluminiu, care asigură stabilitatea necesară pentru telescoape de dimensiuni mai mici. Datorită capului mecanic mai compact, centrul de greutate al telescopului ajunge mai aproape de centrul de masă, aşadar este nevoie de un ax mai scurt şi mai puţine contragreutăţi, iar astfel masa totală a sistemului este mai mică. Capul sistemului este acoperit cu un strat de vopsea neagră mată pe care se distinge o gradaţie scoasă în evidenţă prin culoarea verde.

Stativele StarQuest sunt componentele telescoapelor mai compacte, uşoare şi stabile. Designul lor modern şi bine definit, reprezintă o alternativă atractivă şi pentru omul secolului al XXI.-lea.

Caracteristici


- Tip: refractor acromat
- Obiectiv: 90 mm
- Distanta focala: 660 mm
- Rezolutie (arcsec.): 1,29
- Raport focal: f/7,3
- Magnitudine stelara: 12,5
- Marire teoretica maxima: 180X
Montura:
- Montura: ecuatoriala germana StarQuest
- Control miscare fina: RA/DEC
- Trepied: aluminiu reglabil (76-119)
Accesorii incluse:
- Oculare: Super 10 mm(66x) si 25 mm(26x)
- Oglinda diagonala: 90 grade (1,25")
- Cautator: StarPointer (Red Dot)
- Tip focuser: cremaliera 1,25"
- Diametrul focalizatorului: 1,25"
- Piggyback: da
- Tava pentru accesorii: da
- Contragreutate: nu
- Greutate ambalat: 8 kg
- Alte: manual de utilizare in limb. rom., cert. de garantie
Puteri de marire obtinute cu ocularele:
26x: cu ocular de 25mm
66x: cu ocular de 10mm

Accesorii recomandate

Produse complementare


Cei mai populari producatori

  • Sky-Watcher
  • Celestron
  • LACERTA
  • BTC
  • Baader Planetarium
  • Delta Optical

follow us
× Sunteți interesat de astronomie? Eventual de biologie?
Urmăriți-ne!
Postăm constant sfaturi de specialitate, informații despre evenimente astronomice și multe alte!
  
Coşul meu
Empty cart icon
Coşul tău este gol
Subtotal: RON
Transportul şi discountul vor fi calculate pe pagina de comandă
Comandă
Alege limba
Favorite
nowishlist
Politica de confidenţialitate Termeni şi condiţii Politica de returnare