0
Toate produsele / Telescoape Apocromate / Telescoape astronomice / Telescop refractor Lacerta ED-APO 72/432 EQM-35 GoTo

Telescop refractor Lacerta ED-APO 72/432 EQM-35 GoTo

7 890.00 Lei
Disponibil in rate
Rate de la 1 315.00 lei


Adaugă la favorite
Telescop refractor Lacerta ED-APO 72/432 EQM-35 GoTo
7 890.00 Lei
Livrare în 5-7 zile
    Livrare începând cu 17 Jul
Cod produs: la72432EQM-35p
Solicită publicarea în SICAP    
Brand: LACERTA
Află de noutăți pe   

Descriere

Modelul LACERTA 72/432 ED este un model cu imagine excelentă. Pentru obiectivul doublet ED a fost aleasa cea mai bună combinaţie de sticlă care este disponibia (un element din sticla FPL53 si unul din sticla NBM51), cu un contrast ridicat, și desigur, fără aberații la culori. Modelul curent vine cu micro focuser Octo (cu 8 rulmenti).

Obiectivul ED de 72mm prezintă multe detalii pe Lună și planete. Domeniul de grosisment este situat între 12x-140x, astfel în condiții atmosferice ideale pot fi văzute cu ușurință continentele marțiene, divizia Cassini în inelele planetei Saturn, încrețirile din benzile planetei Jupiter. Obiectele Deep Sky strălucesc în câmpul vizual, putem călători pe câmpurile stelare a Căii Lactee, să vedem stelele ascuțite, întâlnindu-ne pe parcursul călătoriei cu roiuri deschise, roiuri globulare și nebuloase.Experiența este captivantă.

Telescopul este excelent și pentru astro fotografiere, compunerea imaginii fără erori de culori rămâne evidentă și pe fotografii, nu sunt prezente culori străine în jurul stelelor. Distanța focală de 432mm permite imagine detaliată și despre obiecte mici, galaxii, nebuloase planetare și chiar nebuloase cu emisii, astfel este un telescop ideal pentru fotografiere.

Are în dotare focuser Octo (cu 8 rulmenti) pe 2", care permite cea mai preciză setare a focusului datorită transpunerii de 1:10

EQM-35, ca montură GoTo:

Este montura stabilă destinată telescoapelor amatoare de dimensiuni medii, care dispun deja de funcţia GoTo. Telescoapele pot fi montate prin şinele prismatice standard, mulţumită cărora montarea şi demontarea se poate realiza rapid, doar prin câteva mişcări, fără a necesita unelte. Dispune de un telescop de pol integrat, aşadar setarea exactă este uşor de realizat.

Picioarele din oţel de 45 mm (Da! Practic este vorba de picioarele din oţel HEQ5) cresc foarte mult stabilitatea monturii, astfel putând fi ataşate telescoape cu o masă de până la 10 kg.

EQM-35, ca platformă pentru astrofotografiere:

Axa DEC a monturii poate fi demontată, rezultând astfel o platformă uşoară, transportabilă, cu sistem automat de urmărire, asemănător cu StarAdventurer, dar mult mai masiv şi mai exact. Aşadar putem ataşa orice accesoriu ca şi în cazul monturii StarAdventurer, de exemplu, cu un suport, aparatul de fotografiat poate fi ataşat direct pe această montură, dar putem folosi şi unitatea de declinare de dimensiuni mai mici StarAdventurer (aceste accesorii nu sunt incluse).

Aşadar dacă dorim să facem fotografii cu aparate mai mici, putem lăsa kilogramele în plus ale monturii acasă. În timpul astrofotografierii de ajutor este roata melcată a autoguiderului prin care se poate opera o ajustare fină (până la viteze stelare de 0,125-1x), precum şi memoria erorilor periodice (PEC).

Memoria ajustării manuale poate fi updatată gratuit de pe internet, astfel putem lucra mereu cu cele mai noi şi complexe software-uri.

Montura funcționează cu 12V DC, și poate fi alimentat cu ajutorului unui cablu de alimentare de la bricheta mașinii (cablu inclus în pachet), opțional de pe acumulator, sau de pe adaptor de rețea (sursă cu 5A).

La telescoapele Goto recomandăm unitatea Wi-Fi SkyWatcher (SynScanWiFi), care vă permite manevrarea telescopului cu ajutorul telefonului sau tabletei dumneavoastră. Unitate Wi-Fi trebuie conectată simplu în locul telecomanda, iar cu aplicaţia gratuită pentru Android sau iOS puteţi manevra telescopul.

Vă atragem atenţia că realizăm setarea înălţimii polilor fără nicio taxă, deoarece, sub presiune, şurubul cu care se setează înălţimea polilor se poate deforma.

Caracteristici

- Tip: refractor Apocromat
- Obiectiv: 72 mm (FPL53 de Ohara / Japonia)
- Distanta focala: 432 mm
- Rezolutie (arcsec.): 1,61
- Raport focal: f/6
- Magnitudine stelara: 12,2
- Marire teoretica maxima: 140X
Montura:
- Montura: ecuatoriala germana EQM-35 GoTo
- Control miscare fina: GoTo
- Trepied: otel reglabil 70-119 cm
Accesorii incluse: (set)
- Oculare: -
- Oglinda diagonala: 90 grade (2") Lacerta
- Cautator: 9x50 SpringLoad
- Tip focuser: 2" Octo (cu 8 rulmenti) cu microfocalizator
- Diametrul focalizatorului: 2" cu adaptor 1,25"
- Piggyback: nu
- Tava pentru accesorii: da
- Contragreutati: 2x3,5kg
- Greutate ambalat: 24 kg
- Alte: Geanta transport din aluminiu, software planetariu, manual de utilizare in limb. rom., cert. de garantie

Accesorii recomandate

Produse complementare

 • Corector de coma Lacerta Universal Field Flattener [3-5]
  Corector de coma Lacerta Universal Field Flattener [3-5]

  1,090.00 Lei
 • Alimentator 12V
  Alimentator 12V

  160.00 Lei
 • Talpa SpringLoad Lacerta
  Talpa SpringLoad Lacerta

  125.00 Lei

Cei mai populari producatori

 • Sky-Watcher
 • Celestron
 • LACERTA
 • BTC
 • Baader Planetarium
 • Delta Optical

Coşul meu
Empty cart icon
Coşul tău este gol
Subtotal: RON
Transportul şi discountul vor fi calculate pe pagina de comandă
Comandă
Alege limba
Favorite
nowishlist
Politica de confidenţialitate Termeni şi condiţii Politica de returnare