0
Toate produsele / Telescoape Newton (reflector) / Telescoape astronomice / Telescop Newton SkyWatcher Explorer 203/1000 NEQ5

Telescop Newton SkyWatcher Explorer 203/1000 NEQ5

4 360.00 Lei
Disponibil in rate
Rate de la 726.67 lei


Adaugă la favorite
Vă rugăm să alegeți varianta dorită.
Solicită publicarea în SICAP    
Brand: Sky-Watcher
Află de noutăți pe   

Descriere

Telescopul SkyWatcher de 203/1000mm este un instrument versatil, fiind extraordinar atât pentru observaţii vizuale, cât şi pentru fotografiere.
Vizual putem ajunge cu ajutorul acestuia chiar la o magnitudine de 14, ceea ce înseamnă că, în condiţii de cer întunecat, vom putea observa detalii ale unor galaxii mai luminoase (spirale, etc.), ca şi în cazul nebuloaselor mai luminoase.
Este adecvat şi pentru observarea Lunii şi a planetelor, iar în nopţi cu atmosferă neperturbată, vom putea observa detalii uimitoare de pe suprafaţa planetelor şi a Lunii.
De asemenea este adecvat şi în observarea stelelor binare, mulţumită opticii precise (calitate prin minimalizarea difracţiei) şi a diametrului de 20cm.

Acest telescop se poate folosi cu încredere şi pentru astrofotografiere, deoarece optica este destul de precisă pentru Lună şi planete şi imaginea poate fi setată fin cu focusarea de tip Crayford 2”. Putem folosi telescopul şi pentru fotografierea obiectelor deep-sky (galaxii), deoarece luminozitatea F/5 adună destulă lumină într-un timp destul de scurt, în timp ce focusarea de 1000mm oferă o putere de mărire suficient de mare pentru ca şi obiectele mici, pale (de exemplu galaxiile) să apară pe fotografie.
Pe focuserul de 2” se pot ataşa şi alte accesorii fotografice (de exemplu corector de coma).

Pentru fotografiere (dacă aceasta este utilizarea de bază) este recomandat să achiziţionăm o montura HEQ5 PRO sau un sistem mecanic mai mare.

Întregul ansamblu al aparatului poate fi transportat cu uşurinţă cu maşina, deoarece tubul telescopului are o lungime de 1m şi o greutate de 9,2 kg. Sistemul mecanic este format din mai multe elemente, astfel fiind uşor de transportat.

Cui i se adresează? Începătorilor serioşi care îşi doresc un instrument pe viaţă pentru toate domeniile de observare, în special pentru observaţiile deep-sky.
Ca începător nu merită să ne achiziţionăm un telescop mai mare. De asemenea, acesta se recomandă şi pentru amatorii avansaţi, care sunt în căutare de un instrument de bază pe viaţă, precum şi pentru cei serios interesaţi de astrofotografiere.
Pe de altă parte, recomandăm acest instrument celor care nu trebuie să se deplaseze des, celor care locuiesc în afara zonelor urbane, în localităţi mai mici, sau celor care dispun de balcoane panoramice, terase pe acoperiş sau curte.

Setarea optică, ajustarea poate fi realizată în partea posterioară a tubului telescopic, fără unelte speciale, cu şuruburi manuale, rapid, uşor şi simplu în cazul în care se necesită acest fapt. (Pentru facilitarea ajustării recomandăm achiziţionarea unui laser de ajustare sau a ocularului de colimare.)

Montura NEQ5 este un sistem mecanic stabil pentru telescoapele amator de dimensiuni medii, care poate fi extins cu mai multe accesorii. Telescoapele pot fi fixate de sistem cu ajutorul unei şine prismatice standard, mulţumită căreia montarea şi demontarea pot fi realizate uşor, doar din câteva mişcări, fără a fi nevoie de scule.
La modelul de bază găsim elemente de ajustare manuală fină pe stativ, graţie căruia putem seta şi urmări cu uşurinţă corpul ceresc dorit.

Pe inelele tubului avem un conector (Piggyback) pentru aparate foto (pentru a conecta un aparat foto pentru navigare prin fotografii).
Piciorul sistemului este din oţel de 45mm, care-l face extrem de stabil. Portanţa lui este de 10-12kg. Capul mecanic are 5 kg, iar piciorul din oţel cântăreşte 5,7kg.
Setul conţine două bucăţi de contragreutate de 5kg.

Parerea cumparatorului (Munzlinger Attila):
"Da! f/5 deja e ceva! Primul lucru care m-a surprins este luminozitatea câmpului vizual, cu detaliipe care nu le-am văzut la refractorul f/8. Al doilea lucru care m-a surprins,dar din păcate neplăcut este focala care se găseşte la 20 mm de la gura focalizatorului Cryford. Acest lucru face imposibilă ataşarea oricărui tip deprismă sau oglindă, nici chiar al celui mai simplu flip-mirror, ceea ce face foarte obositor fotografierea cu acest tub. Dacă folosesc un aparat foto, maivăd câte ceva în cautătorul vizual, dar un CCD deja mă plasează în sfera imposibilului. Nu contează! Raportul preţ/calitatea imaginii mă consolează dinplin. Fotografiile captate prin acest tub sunt foarte bune, mai ales cu uncorector de planeitate, cu care poţi să foloseşti total câmpulvizual. Fără corector stelele din periferia câmpului nu mai sunt punctiforme şi astfel trebuie tăiate la prelucrare.

Colimarea: dacă folosesc tubul pe teren, trebuie colimat la fiecare montare, transportul decolimează tubul de fiacare dată. Aşa este Newtonul! Merită investit într-un colimator laser, altfel dacă ajungi pe teren după înserare, poţi să uiţi fotografierea. Daca tubul stă pe stâlpul din beton din curte, numai trebuie colimat de fiecare dată."

Caracteristici

-Tip: telescop Newton - Black Diamond
- Obiectiv: 203 mm, parabolic
- Distanta focala: 1000 mm
- Oglinda secundara: 46mm
- Raport focal: f/5
- Magnitudine stelara: 14
- Rezolutie (arcsec.): 0,6
- Marire teoretica maxima: 400X
Montura:

- Montura: ecuatoriala germana NEQ5
- Control miscare fina: RA/DEC
- Trepied: otel reglabil 70-119 cm
Accesorii incluse
:
- Oculare: Barium 25mm(40x) si 10 mm(100x)
- Cautator: 9x50 SpringLoad
-Tip focuser: Crayford 2”
- Diametrul focalizatorului: 2" cu adaptor1,25"
- Piggyback: da
- Tava pentru accesorii: da
- Contragreutati: 2x5kg
- Greutate: 27kg
- Alte accesorii: manual deutilizare in limb. rom., cert. de garantie
Puteri de marire obtinute cu ocularele:

40x: cu ocular de 25mm
100x: cu ocular de 10mm

Review-uri

Telescop Newton SkyWatcher Explorer 203/1000 NEQ5
Bogdan Stoicescu Cumpărător verificat 2023-08-31

remarc promtitudinea magazinului in termeni de livrare si raspuns. multumim pentru cartea cadou. o idee f buna!


Accesorii recomandate

Produse complementare

 • Geanta Oklop pentru telescop Newton 200/1000
  Geanta Oklop pentru telescop Newton 200/1000

  385.00 Lei
 • Oculare SkyWatcher Planetary 31,7mm
  Oculare SkyWatcher Planetary 31,7mm

  350.00 Lei -15%
  297.50 Lei
 • Barlow GSO ED 2x - 50,8mm
  Barlow GSO ED 2x - 50,8mm

  510.00 Lei

Cei mai populari producatori

 • Sky-Watcher
 • Celestron
 • LACERTA
 • BTC
 • Baader Planetarium
 • Delta Optical

Coşul meu
Empty cart icon
Coşul tău este gol
Subtotal: RON
Transportul şi discountul vor fi calculate pe pagina de comandă
Comandă
Alege limba
Favorite
nowishlist
Politica de confidenţialitate Termeni şi condiţii Politica de returnare