În luna octombrie profitați de REDUCERI generoase la telescoape si microscoape!!!
delivery header Transport gratuit pentru comenzi de peste 599 RON

Telescop Expert

Toate produsele / Telescop Newton / Telescop Newton SkyWatcher Explorer 150/750 PDS NEQ3 GoTo

Telescop Newton SkyWatcher Explorer 150/750 PDS NEQ3 GoTo

5,095.00 RON


Livrare in 1-3 zile
Livrare gratuită peste 599 lei.
Brand: Sky-Watcher

Descriere

Acestea modele alcătuiesc categoria cea mai profesională a telescoapelor pentru începători.

Telescopul 150/750 PDS NEQ3 GoTo SkyWatcher Newton este un instrument serios pentru începători, destinat în primul rând începătorilor adulţi. Execuţia optică şi mecanică este exigentă, oglinda principală de 15 cm este ideală nu numai pentru analizarea amănunţită a lunei, dar redă o imagine clară a tuturor planetelor. Jupiter, Saturn şi Marte apar detaliat în obiectivul telescopului, fazele planetei Venus pot fi urmărite cu uşurinţă, dar chiar şi planeta Mercur poate fi observată. Planetele Uranus şi Neptun pot fi observate doar ca mici discuri.
Se poate folosi şi pentru observaţii stelare, în special pe bolta întunecată.
Acest instrument este cel mai mic din categoria telescoapelor adecvate fotografierilor astronomice, iar cu ajutorul altor accesorii vom putea fotografia nebuloase şi chiar galaxii.

Lungimea tubului de 70 cm este robust și permite transportarea ușoară.

Cui i se adresează? Pentru începătorii adulţi recomandăm acest telescop ca prim instrument, deoarece calitatea mecanică a acestuia este superioară telescoapelor destinate copiilor. În acest caz nu vom avea senzaţia că nu am primit exact ce am căutat. Este uşor de utilizat, are o mecanică precisă, optică excepţională, care redă imagini foarte clare – în funcţie de condiţiile date – cu o capacitate de mărire până la 200-250x. Tubul optic este scurt (70 cm), astfel poate fi transportat cu uşurinţă.Totodată dimensiunile fac acest telescop să fie adecvat pentru orice tip de observaţii.

La modelul de bază, telescopul este dotat cu focuser de tip Crayford 2”, cu o stabilitate ridicată, care face posibilă o focusare precisă. La acest sistem se poate adăuga un accesoriu de 2” care face telescopul adecvat şi pentru fotografiere astronomică.

150/750 PDS este versiune cu microfocuser de 2" Crayford cu reductie, cu ajutorul căruia putem seta contrastul imaginii foarte precis, și ne permite folosirea accesoriilor pe 2" (de ex: corector de coma), care ne sunt de ajutor mai ales la astrofotografii.

Montura EQ3 GoTo este un instrumentușor, de dimensiuni mici, dar este totuși o montură multifuncțională care poatecăuta automat oricare din cele 42900 de obiecte preprogramate.

Este o montură stabilă, adecvată pentru telescoapele de dimensiuni mediidestinate amatorilor și dispune de funcție GoTo. Telescopul este fixat pemontură cu șină prismă standard, astfel montarea și demontarea poate fi făcutăușor din câteva mișcări, și nu necesită unelte în plus. În afară de sistemulGoTo încorporat, montura mai deține o lunetă polară incorporată, astfelmontarea exactă devine simplă. Picioarele din oțel de 45mm (la fel ca și lamodelul HEQ5) permite o stabilitate sporită, avem posibilitatea de a monta șiun telescop de 9kg (în cazul unui tub scurt).

Acest model are în dotare cea mai recentă telecomandă SynScan GoTo, cu ajutorulcăreia căutarea automată se desfășoară fără ajutorul unui calculator datorităbazei de date încorporată. Telecomanda are în memorie poziția a 42900 obiecte,în afară de cataloagele Messier, NGC și IC mai putem regăsi și alteobiecte Deep Sky, multe stele duble și variabile, respectiv poziția stelelormai luminoase. După o calibrare corectă trebui să introducem numai dateleobiectelor din catalog și poziționarea se face automat.

În afară de funcțiile enumerate sus, mai avem o colecție de funcțiiîncorporate. De exemplu, dacă nu știm ce obiecte sunt vizibile la un moment datpe cer, cu ajutorul funcției "guided tour" (călătorie cu ghid)telecomanda ne ghidează între obiecte, ne recomandă și ne arată obiectele celemai spectaculoase. Telecomanda ne ajută și la poziționarea precisă pe steauapolară, ne comunică și datele exacte despre steaua Polaris. Tot cu ajutorultelecomenzii putem să ne uităm la tensiunea curentului folosit (important dacăalimentăm sistemul de pe acumulator), respectiv la temperatura ambiantă.
La astrofotografie ne ajută la ajustarea precisă a compensării jocului mort,posibilitatea reglării fine a vitezei de corecție (0,125-1x viteză stelară), șipoate să învețe corectarea erorii periodice (PEC).
Memoria telecomenzii poate fi împrospătată de pe Internet, astfel dispunemîntotdeauna de baza de date cea mai recentă.

Montura funcționează cu 12V DC, și poate fi alimentat cu ajutorului unui cablude alimentare de la bricheta mașinii (cablu inclus în pachet), opțional de peacumulator, sau de pe adaptor de rețea (sursă cu 5A).

La telescoapele Goto recomandăm unitatea Wi-Fi SkyWatcher (SynScanWiFi), care vă permite manevrarea telescopului cu ajutorul telefonului sau tabletei dumneavoastră. Unitate Wi-Fi trebuie conectată simplu în locul telecomanda, iar cu aplicaţia gratuită pentru Android sau iOS puteţi manevra telescopul.

Vă atragem atenţia că realizăm setarea înălţimii polilor fără nicio taxă, deoarece, sub presiune, şurubul cu care se setează înălţimea polilor se poate deforma.

Caracteristici

- Tip: telescop Newton - Black Diamond
- Obiectiv: 150 mm, parabolic
- Distanta focala: 750 mm
- Oglinda secundara: 45mm
- Raport focal: f/5
- Magnitudine stelara: 13.3
- Rezolutie (arcsec.): 0,8
- Marire teoretica maxima: 300X
Montura:
- Montura: ecuatoriala germana EQ3 GoTo
- Control miscare fina: GoTo
- Trepied: otel reglabil 70-119 cm
Accesorii incluse:
- Oculare: Apex 28mm (26x)
- Cautator: 6x30 SpringLoad
- Tip focuser: Crayford 2” cu reductie 1:10
- Diametrul focalizatorului: 2" cu adaptor 1,25"
- Piggyback: da
- Tava pentru accesorii: da
- Contragreutati: 3kg si 1,8kg
- Greutate: 28kg
- Alte accesorii: manual deutilizare in limb. rom., cert. de garantie
Puteri de marire obtinute cu ocularele:
26x: cu ocular de 28mm

Review-uri

Accesorii recomandate

Produse complementare

 • Geanta pentru telescop Newton 150/750
  Geanta pentru telescop Newton 150/750

  320.00 RON
 • Alimentator de la 220V la 12V
  Alimentator de la 220V la 12V

  195.00 RON
 • Adaptor WiFi SynScan
  Adaptor WiFi SynScan

  420.00 RON -11%
  373.80 RON


 • Sky-Watcher
 • LACERTA
 • GSO
 • BTC
 • Baader Planetarium
 • TeleVue
 • OKLOP
 • Delta Optical
 • Astronomik
 • BYTREK
 • Acuter
 • ToupTek
 • Bresser
 • Thousand Oaks Optical
 • ZEISS
 • AstOptics
 • Omegon
 • Mapcards.net
 • ZWO
 • Celestron
 • LensPen
 • Teleskop Service
 • Vixen
Coşul meu
Transport gratuit pentru comenzi de peste 599 RON
Empty cart icon
Coşul tău este gol
Subtotal: RON
Transportul şi discountul vor fi calculate pe pagina de comandă
Salvează coşul
Comandă
Alege limba
Favorite
Transport gratuit pentru comenzi de peste 599 RON
nowishlist
Politica de confidenţialitate Termeni şi condiţii Politica de returnare Manage Personal Data