0
Toate produsele / Telescoape astronomice / Telescoape Newton (reflector) / Telescop Newton SkyWatcher Explorer 130/650 CQ40 + CARTE

Telescop Newton SkyWatcher Explorer 130/650 CQ40 + CARTE

1 497.30 Lei
1 610.00 Lei
Disponibil in rate
Rate de la 249.55 lei


Adaugă la favorite
Vă rugăm să alegeți varianta dorită.
Solicită publicarea în SICAP
Brand: Sky-Watcher
Află de noutăți pe   

Descriere

Telescopul astronomic Newton SkyWatcher Explorer 130/650 CQ40 în afară de observațiile Lunare și Planetare, ne permite să observăm și obiecte Deep Sky palide, mai ales dacă suntem într-o zonă întunecată.

Oglinda principală a telescopul 130/650 are o oglindă parabolică, care permite acestui telescop să fie excelent la observații la măriri mari.
Raport focal de F/5 înseamnă implicit o construcție scurtă, astfel telescopul poate fi transportat și manevrat ușor, iar montura CQ40 o ține stabilă.
Focusul oglinzii principale de 650mm ne îndeamnă la măriri mai mici, însă din cauza calității excelente a opticii, cu oculare cu distanța focală scurtă sau interpunerea unei lentile Barlow, putem să facem observații și la măriri mai mari.
Vin cu oculare standard, în pachet două oculare Barium de 10 și 25 de mm, cu ajutorul cărora ajungem la măriri de 26x respectiv 65x, însă cumpărând mai multe oculare (sau lentile Barlow), putem să ne folosim de grosismentul maxim al domeniului de mărire la 260x.

Pe un cer întunecat putem observa detalii fine la galaxii (structura spirală, etc.) și nebuloasele devin de-a dreptul senzaționale.

Jupiter, Saturn şi Marte apar detaliat în obiectivul telescopului, fazele planetei Venus pot fi urmărite cu uşurinţă, dar chiar şi planeta Mercur poate fi observată. Planetele Uranus şi Neptun pot fi observate doar ca mici discuri.

Montura ecuatorială CQ40 poate fi utilizată pentru susţinerea telescoul Newton SkyWatcher Explorer 130/650 CQ40.
Pe parcursul dezvoltării acestui model s-a pus accent pe scăderea dimensiunii şi greutăţii capului monturii şi creşterea capacităţii de suport. Rezultatul este un cap de montură extrem de uşor şi compact, de generaţie nouă cu un centru tip balans semicircular. Prin mişcarea acestuia se poate seta latitudinea geografică între valorile 0 şi 72 de grade. Partea superioară este legată cu ajutorul unei platforme, o axă de ascensie, a cărei strângere sau desfacere se realizează prin învârtirea discului de prindere de pe partea superioară (nordică). Axa de declinaţie este integrată în platformă, o clemă realizată pentru susţinerea şinei prismatice de tip Vixen. Axa poate fi fixată prin rotirea butonului de pe parte laterală a platformei. Manetele de reglare fină se găsesc pe latura nordică (RA) şi sudică (DEC) a platformei. Producătorul ne sfătuieşte să le montăm în parte opusă. Setarea fină de declinare nu are o limită, putând fi învârtită în ambele direcţii.

Tija de contragreutate poate fi ataşată pe partea nordică a axei. Atât axul, cât şi contragreutatea sunt de tip standard Star Adventurer.

Montura are o capacitate de susţinere de 4 kg. Propria sa greutate, fără contragreutăţi, este de 1 kg, astfel este ideal pentru călătorii. Montura poate fi extinsă şi cu un motor pe axa RA (obțional).

Caracteristici


- Tip: reflector Newton Black Diamond cu oglinda
- Obiectiv: 130mm, parabolica
- Distanta focala: 650mm
- Raport focal: f/5
- Magnitudine stelara: 13.3
- Rezolutie (arcsec.): 0.9
- Marire teoretica maxima: 260X
Montura:
- Montura: ecuatoriala germana CQ40
- Motor urmarire: optional DA/DEC
- Trepied: aluminiu, reglabil 71-123 cm
Accesorii incluse:
- Oculare: Super 10mm (65x) si 25 mm (26x)
- Cautator: StarPointer (Red Dot)
- Diametrul focalizatorului: 1,25"
- Piggyback: da
- Tava pentru accesorii: da
- Contragreutate: 1,0kg
- Greutate telescop: 10 kg
- Alte: manual de utilizare in limb. rom., cert. de garantie
Puteri de marire obtinute cu ocularele:
26x: cu ocular de 25mm
65x: cu ocular de 10mm

Accesorii recomandate

Produse complementare


Cei mai populari producatori

  • Sky-Watcher
  • Celestron
  • LACERTA
  • BTC
  • Baader Planetarium
  • Delta Optical

follow us
× Sunteți interesat de astronomie? Eventual de biologie?
Urmăriți-ne!
Postăm constant sfaturi de specialitate, informații despre evenimente astronomice și multe alte!
  
Coşul meu
Empty cart icon
Coşul tău este gol
Subtotal: RON
Transportul şi discountul vor fi calculate pe pagina de comandă
Comandă
Alege limba
Favorite
nowishlist
Politica de confidenţialitate Termeni şi condiţii Politica de returnare