0
Toate produsele / Telescoape Dobson (Newton) / Telescoape astronomice / Telescop Dobson Skywatcher Skyliner 254/1200 Pyrex

Telescop Dobson Skywatcher Skyliner 254/1200 Pyrex

3 740.00 Lei
Disponibil in rate
Rate de la 623.33 lei


Adaugă la favorite
Vă rugăm să alegeți varianta dorită.
Solicită publicarea în SICAP    
Brand: Sky-Watcher
Află de noutăți pe   

Descriere

Telescopul tip Dobson se poate aseza pe pamant, si tubul optic vine direct pe montura. Pregatirea telescopului la observatii este foarte rapid si nu necesita reglare complicata.

Telescopul Dobson Skywatcher cu dimetrul de 254mm si cu distanta focala de 1200mm ne arată foarte multe detalii, din punct de vedere vizual putem ajunge până la magnitudinea stelară de 15, iar astfel - pe un cer întunecat - putem observa detalii fine la galaxii (structura spirală, etc.) și nebuloasele devin de-a dreptul senzaționale.
Este excelent și pentru observații Lunare și planetare, într-o noapte cu aer calm observăm detalii senzaționale de pe suprafața planetelor și a Lunii, de exemplu la măriri mari putem observa fără probleme diviziunea Encke pe inelele planetei Saturn.
În afară de astea este adecvat și pentru despărțirea și observarea stelelor duble strânse, datorită opticii prelucrată precis și a diametrului de 25cm. Lungimea telescopului este identic cu lungimea telescopului de 200mm (aprox. 1.2m) astfel încât la transport și la stocare diferența nu este semnificativă.

Acest telescop Dobson are în dotare un focuser pe 2”, astfel beneficiem de măriri mai mici, lucru ce este un atu pentru observarea obiectelor palide întinse pe suprafețe mari. Putem avea măriri de la 24x (de exemplu cu un ocular de 50mm pe 2” – nu este inclus în pachet), și astfel putem observa multe obiecte palide din Calea Lactee.
În condiții atmosferice ideale putem ajunge la grosismentul de 400x, desigur cu ocularele potrivite.
Cu ocularele din dotare (Barium de 25 și 10mm) putem ajunge la măriri de 48x și 120x.
Căutătorul este un SpringLoad 9x50 cu o imagine excelentă, ceea ce face căutarea și poziționarea mai ușoare.

Parerea cumparatorului (Gaman Gabriel, jud. Bacau):
"Montura: Asamblarea monturii nu este foarte dificila, manualul de instructiuni aratand detaliat ce trebuie facut. Nu am avut nici un surub lipsa, fiecare element s-a potrivit la locul lui. Sistemul de control al tensiunii este o inventie pe care o apreciez foarte mult, astfel se poate controla mai bine telescopul. Vantul nici nu il poate misca, observatiile fiind mai placute.
Tubul optic: Materialul din care este realizat tubul optic este solid si foarte rezistent. Culoarea lui alba il face mai placut la aspect iar lumina se reflecta de suprafat a lui. Vopseaua este de foarte buna calitate si rezista un timp indelungat. In interiorul tubului optic, oglinzile stralucesc la lumina. Ele sunt lucrate foarte fin si pot rezista multi ani daca se protejeaza de praf, condens si alti factori negativi. Cand am verificat daca telescopul este bine colimat, am ramas impresionat.
Cautatorul: Acesta este inca un lucru care m-a impresionat la acest telescop. Vopseaua este aceeasi ca si la telescop. Am avut ocazia sa il testez pe obiecte ceresti, iar imaginile pe care le-am vazut prin el erau exceptionale. Pe Luna se puteau vedea multe cratere iar claritatea era perfecta. Inca nu l-am testat DeepSky, dar sunt sigur ca se pot vedea cateva dintre obiectele Messier prin el. Alinierea cu tubul optic se face usor, rotind de cele 2 suruburi. Lentilele cautatorului au o calitate buna.
Focuserul: Focuserul Crayford este inca un avantaj pentru acest telescop. Poate intra orice format de ocular, pe 2" sau 1.25". Focuserul este metalic si rezistent. Reglarea lui este foarte fina, iar sub el se gaseste un surub de reglare al tensiunii. In caz ca focuserul nu se misca cum trebuie, acel surub trebuie strans pana miscarea focuserului este iar normala.
Oculare: Ocularele Super 25mm si Super 10mm, care vin in dotarea telescopului, sunt mai bune decat cele Huygens, avantajele fiind campul vizual aparent mai larg si claritate mai mare, dar totusi apar aberatii cromatice. Sunt un inceput bun…dar in timp se pot folosi oculare mai superioare (Plossl,Super Plossl,etc)...."

Caracteristici

- Tip: reflector cu oglinda parabolic
- Obiectiv: 254 mm Pyrex
- Distanta focala: 1200 mm
- Oglinda secumdara: 58mm
- Rezolutie (arcsec.): 0,56
- Raport focal: f/4,7
- Magnitudine stelara: 14,7
- Marire teoretica maxima: 508X
Montura:

- Montura: Dobson
- Control miscare fina: Altitudine, Azimut
- Trepied: -
Accesorii incluse:

- Oculare: Barium 10 mm (120x) si 25 mm (48x)
- Cautator: 9x50 SpringLoad
-Tip focuser: Crayford 2”
- Diametrul focalizatorului: 2" cuadaptor 1,25"
- Piggyback: nu
- Tava pentru accesorii: da
- Contragreutate: nu
- Greutate ambalat: 25 kg
- Alte: manual deutilizare in limb. rom., cert. de garantie
Puteri de marire obtinute cu ocularele:

48x: cu ocular de 25mm
120x: cu ocular de 10mm

Accesorii recomandate

Produse complementare

 • Oculare SkyWatcher Planetary 31,7mm
  Oculare SkyWatcher Planetary 31,7mm

  350.00 Lei -15%
  297.50 Lei
 • Adaptor Smartphone Lacerta
  Adaptor Smartphone Lacerta

  85.00 Lei
 • Filtre UHC Castell
  Filtre UHC Castell

  250.00 Lei

Cei mai populari producatori

 • Sky-Watcher
 • Celestron
 • LACERTA
 • BTC
 • Baader Planetarium
 • Delta Optical

Coşul meu
Empty cart icon
Coşul tău este gol
Subtotal: RON
Transportul şi discountul vor fi calculate pe pagina de comandă
Comandă
Alege limba
Favorite
nowishlist
Politica de confidenţialitate Termeni şi condiţii Politica de returnare