0
Toate produsele / Telescoape astronomice / Telescoape Dobson (Newton) / Telescop Dobson SkyWatcher Skyliner 203/1200 Pyrex

Telescop Dobson SkyWatcher Skyliner 203/1200 Pyrex

2 500.00 Lei
Disponibil in rate
Rate de la 416.67 lei


Adaugă la favorite
Vă rugăm să alegeți varianta dorită.
Solicită publicarea în SICAP    
Brand: Sky-Watcher
Află de noutăți pe   

Descriere

Telescopul Dobson SkyLiner de la SkyWatcher are un obiectiv de 203mm, cu un raport preț/calitate excelent.

Modelul cu 203 de mm ne arată foarte multe obiecte, vizual putem ajunge până la limita de 14 magnitudini, astfel pe un cer întunecat putem observa detalii fine în galaxii (ex. spiralele), și vedem detalii fine și în nebuloasele mai strălucitoare. Este un instrument excelent și pentru observații Lunare și planetare, într-o noapte cu atmosferă clară putem observa detalii senzaționale de pe planete și detalii fine pe suprafața Lunii, dar îl putem folosi și la separarea stelelor duble cu o proximitate mare, datorită opticii prelucrate precis și a diametrului de 20cm.

Acest telescop Dobson are în dotare un focuser pe 2”, astfel beneficiem de măriri mai mici, lucru ce este un atu pentru observarea obiectelor palide întinse pe suprafețe mari. Putem avea măriri de la 24x (de exemplu cu un ocular de 50mm pe 2” – nu este inclus în pachet), și astfel putem observa multe obiecte palide din Calea Lactee.
În condiții atmosferice ideale putem ajunge la grosismentul de 450x, desigur cu ocularele potrivite.
Cu ocularele din dotare (Barium de 25 și 10mm) putem ajunge la măriri de 48x și 120x.
Căutătorul este un SpringLoad 9x50 cu o imagine excelentă, ceea ce face căutarea și poziționarea mai ușoare.

Review Sky-Watcher Dobson 8’’
"Dobsonul de 8’’ de la Sky-Watcher a fost primul meu instrument capabil să îmi satisfacă nevoile de astronom amator. Acest telescop este foarte popular în rândul astronomilor amatori şi nu mă mir de ce : este uşor de folosit şi are performanţe excelente pentru preţul său. Fiind un telescop de tip reflector, are nevoie de mai multă atenţie decât unul refractor, dar avantaje mari sunt apertura, simplitatea şi lipsa aberaţiilor cromatice (eventualele aberaţii cromatice care apar sunt din cauza ocularelor sau celorlalte elemente optice).

Asamblarea : Dacă sunt urmărite instrucţiunile, nu e dificil. Nu are multe componente. Atunci când asamblezi montura, este bine să strângi acel şurub principal nici chiar mult, nici prea puţin, destul cât montura să se mişte uşor. Mânerul cu rulmenţi e bine să fie pus pe partea tubului pe care scrie SkyWatcher (partea stângă). Capacele trebuie puse mereu (atunci când nu e folosit telescopul), praful nu e prea prietenos cu optica.

Montura : Nu vei avea multe probleme cu ea, fiind atât de simplă. Nu se miscă mai mult decât vrei. Este solidă şi tubul optic e în siguranţă. E de preferat ca montura să nu fie plasată pe ciment (dacă este în pantă), pe gheaţă sau placaje (o suprafaţă în plus poate proteja montura de noroi, de exemplu, dar la rotirea telescopului, montura îşi schimbă drastic poziţia pe suprafaţa pusă, mai ales lemn sau placaj).
Tubul optic : Monocrom, arătos, simplist. Oglinda are un diametru de 203mm, ceea ce e suficient pentru observaţii astronomice serioase. Focuserul Crayford îmi place foarte mult (se pot folosi oculare pe 1,25’’ sau 2’’), având şi posibilitatea de a se mişca mai fin sau a se bloca, după dorinţă. Oglinzile sunt colimate, în general, la livrare, aşa că nu este nevoie să vă stresaţi prea mult.
Luneta cautătoare : Cu apertura de 50mm, luneta cautătoare are puterea de mărire de 9x. Este foarte utilă şi esenţială la observaţii astronomice. Fără ea, căutarea obiectelor ar fi un adevărat chin. Unele telescoape vin, deseori, cu lunete căutătoare de proastă calitate. În cazul acestui telescop, luneta căutătoare este una excelentă (îmi e foarte utilă mai ales la observaţiile DeepSky). Trebuie reglată cât mai fin şi focalizată (rotind capul lunetei) pentru performanţe bune.
Ocularele : Ocularele din dotarea telescopului sunt un minim pentru observaţii astronomice. Ocularul de 25mm vă asigură o putere de mărire de 48x iar cel de 10mm, o putere de mărire de 120x. Cu timpul, este bine să investiţi în oculare superioare. Recomand Plossl şi Super Plossl, raportul preţ-calitate este bun.
Mânerele de tensiune : Acele două mânere negre care sunt montate în dreapta şi stânga monturii sunt o invenţie cu care se laudă Sky-Watcher. Chiar sunt bune şi îşi fac treaba.
Performanţe : Limita teoretică utilă pentru acest telescop este de 406x, limită la care am ajuns. La Lună şi planete este nevoie de o putere de mărire mai mare decât la DeepSky, detaliile sunt mai restrânse. Un ocular cu focala de 6mm vă asigură 200x, suficient pentru o calitate bună a imaginii. Dacă doriţi mai mult, puteţi cumpăra oculare cu focala mai mică, dar este de menţionat că atmosfera trebuie să fie calmă şi curată pentru ca telescopul să îşi poată atinge performanţele sale. La DeepSky se pot face observaţii astronomice frumoase cu cele două oculare din dotare.
Sfaturi : Colimaţi bine telescopul dacă aveţi experienţă şi timp. Capacele să fie la locul lor când telescopul nu este folosit. Plasaţi telescopul pe o suprafaţă în care picioarele monturii pot intra puţin (cum ar fi iarba) sau o suprafaţă plată. Accesoriile sunt foarte importante, calitatea imaginii este direct proporţională cu calitatea accesoriilor (mai ales oculare). Performanţele adevărate ale telescopului se pot atinge doar dacă telescopul este bine colimat, ocularele sunt bune, oglinzile nu sunt prea prăfuite şi cerul este negru (+seeing bun).
Ce puteţi observa : Luna (atenţie, detaliile sunt incredibile), Mercur, Venus (cu faza sa), Marte (detalii la suprafaţă şi calotele polare), Jupiter (sateliţii săi şi detalii frumoase în atmosferă), Saturn (inelul, câţiva sateliţi şi diviziunea Cassini, eventual furtuni în atmosferă), Uranus, Neptun şi sute de obiecte DeepSky. Cu un filtru solar, se pot observa petele solare şi granulatia. Nu este un telescop prea potrivit pentru observaţii terestre. Staţia Spaţială Internatională panourile solare prin telescop, doar că este mai dificilă de urmărit. Cometele sunt obiecte foarte interesante de observat şi studiat, instrumentul fiind potrivit. Asteroizii nu sunt o problemă (cei mai luminoşi). La fel şi unele planete pitice.
Pentru mine, Dobsonul de 8’’ este cel care mi-a salvat pasiunea şi m-a ajutat să o dezvolt. Am făcut o mulţime de observaţii astronomice cu el şi nu credeam că un telescop îmi poate schimba atât de radical viziunea asupra Universului. Telescop-Expert m-a ajutat să am telescopul dorit şi mi-a inspirat multă încredere. "

Caracteristici

- Tip: reflector cu oglinda parabolic
- Obiectiv: 203 mm Pyrex
- Distanta focala: 1200 mm
- Oglinda secumdara: 47mm
- Rezolutie (arcsec.): 0,56
- Raport focal: f/5,9
- Magnitudine stelara: 14,2
- Marire teoretica maxima: 406X
Montura:

- Montura: Dobson
- Control miscare fina: Altitudine, Azimut
- Trepied: -
Accesorii incluse:

- Oculare: Barium 10 mm (120x) si 25 mm (48x)
- Cautator: 9x50 SpringLoad
-Tip focuser: Crayford 2”
- Diametrul focalizatorului: 2" cuadaptor 1,25"
- Piggyback: nu
- Tava pentru accesorii: da
- Contragreutate: nu
- Greutate ambalat: 23 kg
- Alte: manual de utilizare in limb. rom., cert. de garantie
Puteri de marire obtinute cu ocularele:

48x: cu ocular de 25mm
120x: cu ocular de 10mm

Review-uri

Un produs excelent
Eduard Cumpărător verificat 2024-03-12

Comandat drept cadou pentru cea mica am ajuns sa ma molipsesc si eu de acest microb, privitul prin telescop ... Un produs excelent pentru incepator si nu numai. Desi initial am fost "speriat" de dimensiunile "generoase" ale acestui telescop, acum nu regretam nici o secunda alegera facuta. Extraordinar de usor de folosit, in conditiile in care nici unul din noi nu am mai pus mana vreodata pe un telescop. In 20 de minute montat de un copil de 12 ani, si in 10 minute deja ne-am "imprietenit". Multumesc echipei pentru grija deosebita purtata coletului in tranzit si timpul de expediere!

Magazinul de telescoape, microscoape si binocluri - Telescop Expert 2024-03-13 06:53:47

Vă mulțumim pentru feedback-ul dvs. fantastic! Vă dorim tot binele și sperăm să ne revedem în curând.un dispozitiv performant
Jochen Büttner Cumpărător verificat 2023-06-29

destul de simplu de configurat și de montat.
Primele mele observații sunt promițătoare cu ocularul de 25 mm. Suprafața lunară, Venus, Marte (o mică porțiune, doar atât va fi), M13, nebuloasa inelară din Lyra.
Un ocular de 90° pentru luneta de vizionare ar fi binevenit. Ocularul de 10 mm aduce doar ceva mai multe noutăți, dar apoi căutarea devine foarte plictisitoare.
Dobsonianul de 200 mm este un instrument bun; poate fi purtat doar de o singură persoană atunci când este montat.


Foarte bun telescopul, expedierea in bune conditii
Viorel Cumpărător verificat 2022-12-16

Telescopul este foarte bun, a fost expediat in bune conditii.


Primul telescop
Ilarion Ispas Cumpărător verificat 2022-09-30

Perfect pentru incepatori si nu numai. Satisface nevoile pentru observatii astrononomice, planetele, luna si DSO se vad foarte decent. E un bun all-arounder.
Ocularele cu care vine sunt decente, desi o sa trebuiasca o orientare pentru altele dupa ce te obisnuiesit cu el. Un barlow bun sau un ocular de intre 5 - 8 mm e perfect.
Livrarea din partea Telescop - Expert a fost prompta, am apreciat mult operativitatea de care au dat dovata si suportul activ.


excelent
tudor Cumpărător verificat 2021-05-18

nu am apucat sa il testez inca. Este usor de montat vine cu surubelnita in caz ca nu ai una si mai ales este foarte mare si bun pentru incepatori la fel ca mine.


excelent
Răzvan M. Cumpărător verificat 2019-04-20

Prima impresie este foarte buna. constructia este de calitate buna iar cele doua oculare si cautatorul sunt o alegere excelenta ca "starter pack". faptul ca ai focuser de 2" iti deschide foarte mult optiunile pentru viitor iar daca oglinzile sunt atat de bune pe cat se zice in recenziile de pe alte site-uri, e o varianta cat se poate de solida pentru un incepator. nu am apucat inca sa il testez datorita perioadei de izolare (Covid19) dar prima impresie este excelenta.


Foarte fain
Fluturel C. Cumpărător verificat 2019-03-21

Foarte fain


Accesorii recomandate

Produse complementare

 • Adaptor Smartphone Lacerta
  Adaptor Smartphone Lacerta

  85.00 Lei
 • Ocular SkyWacher zoom 8-24mm 31,7mm
  Ocular SkyWacher zoom 8-24mm 31,7mm

  525.00 Lei
 • Laser de colimare BTC pentru telescop Newton
  Laser de colimare BTC pentru telescop Newton

  250.00 Lei

Cei mai populari producatori

 • Sky-Watcher
 • Celestron
 • LACERTA
 • BTC
 • Baader Planetarium
 • Delta Optical

Coşul meu
Empty cart icon
Coşul tău este gol
Subtotal: RON
Transportul şi discountul vor fi calculate pe pagina de comandă
Comandă
Alege limba
Favorite
nowishlist
Politica de confidenţialitate Termeni şi condiţii Politica de returnare