0
Toate produsele / Telescoape astronomice / Telescoape Dobson (Newton) / Telescop Dobson SkyWatcher Heritage 150/750 Flex + CARTE

Telescop Dobson SkyWatcher Heritage 150/750 Flex + CARTE

1 546.30 Lei
1 645.00 Lei
Disponibil in rate
Rate de la 257.72 lei


Adaugă la favorite
Vă rugăm să alegeți varianta dorită.
Solicită publicarea în SICAP    
Brand: Sky-Watcher
Află de noutăți pe   

Descriere

Telescopul Newton SkyWatcher Dobson Flextube 150/750 (Heritage 150) vine cu oglinda parabolica.

Datorită oglinzii parabolice imaginea are contrast ridicat şi la grosisment mare. Cele două oculare incluse dau o mărire de 30x şi respectiv 75 de ori dar cu alte oculare se poate ajunge chiar până la 300 de ori.
Limita de magnitudine in general este de 13m dar aceasta depinde foarte mult de locul observatiei şi de la luminozitatea cerului poluat.

Greutatea telescopului este de doar 6 kg, iar inăltimea in modul pliat este de 58 cm in timp ce asamblat măsoara 85cm.
Miscarea pe ambele axe se realizează foarte fin, iar mânerul aflat în partea inferioară permite transportul telescopului cu usurintă. Observaţiile astronomice devin o adevarată plăcere dacă folositi si un scaun de observatii.
Ocularele se fixează în tubul portocular cu 2 şuruburi.
Montura telescopului este altazimutală adică se miscă în plan orizontal şi vertical.
Datorită miscării diurne a cerului, montura altazimutală nu permite urmărirea astrelor cum o fac monturile ecuatoriale. In schimb nu trebuie să ne chinuim cu reglarea picioarelor trepiedului sau cu orientarea în pol ca la monturile ecuatoriale.
Mişcarea monturii altazimutale este foarte uşoară şi intuitivă, pur şi simplu privind prin ocular prindem de capătul superior al tubului şi îl orientăm în directia dorită. Aceasta mişcare este foarte uşor de învăţat şi necesită doar puţină practică.

Telescopul 150/750 Dobson Newton este un instrument serios pentru începători, destinat în primul rând începătorilor adulţi.
Execuţia optică şi mecanică este exigentă, oglinda principală de 15 cm este ideală nu numai pentru analizarea amănunţită a lunei, dar redă o imagine clară a tuturor planetelor. Jupiter, Saturn şi Marte apar detaliat în obiectivul telescopului, fazele planetei Venus pot fi urmărite cu uşurinţă, dar chiar şi planeta Mercur poate fi observată. Planetele Uranus şi Neptun pot fi observate doar ca mici discuri.
Se poate folosi şi pentru observaţii stelare, în special pe bolta întunecată.

Caracteristici

- Tip: reflector cu oglinda parabolic
- Obiectiv: 150 mm Pyrex
- Distanta focala: 750 mm
- Oglinda secumdara: 47mm
- Rezolutie (arcsec.): 0,8
- Raport focal: f/5
- Magnitudine stelara: 13,3
- Marire teoretica maxima: 300X
Montura:
- Montura: Dobson, Flextube
- Control miscare fina: Altitudine, Azimut
- Trepied: -
Accesorii incluse:
- Oculare: Barium 10 mm(75x) si 25 mm(30x)
- Cautator: StarPointer (Red Dot)
- Tip focuser: Helical
- Diametrul focalizatorului: 1,25"(31,7mm)
- Piggyback: nu
- Tava pentru accesorii: nu
- Contragreutate: nu
- Greutate ambalat: 6 kg
- Alte: manual de utilizare in limb. rom., cert. de garantie
Puteri de marire obtinute cu ocularele:
30x: cu ocular de 25mm
75x: cu ocular de 10mm

Review-uri

Bun atat pentru incepatori cat si avansati
Ilarie Cumpărător verificat 2022-10-26

In aprox 13 ani de cand am pasiunea asta detin si am folosit telescoape de la 80mm la 300mm si acest telescop este foarte portabil pentru apertura sa. Incape in portbagajul oricarei masini. L-am testat pe obiecte deep-sky si planete si ceea ce m-a surprins este optica foarte buna, a avut airy disc foarte curat la focus, detaliile pe planete au fost mai bune decat cele vazute in ed80-ul meu. Focuserul helicoidal este suficient de solid ca sa imi tina ocularul ES68 de 24mm fara probleme. Recomand si ca primul telescop pentru incepatori si ca un telescop pentru cei avansati, fiind util atunci cand nu ai loc pentru a transporta un telescop mai mare.

Magazinul de telescoape, microscoape si binocluri - Telescop Expert 2022-11-04 08:25:44

Mulțumim că ați împărtășit cu noi experiența dvs.! Va dorim cer senin!Un prim telescop excelent
Raul Cumpărător verificat 2020-08-19

De la inceput mentionez ca acesta este primul meu telescop, deci nu am termen de comparatie. Acest review prezinta parerea mea cat se poate se subiectiva, formata in cele cateva seri in care am reusit sa folosesc telescopul. De asemenea, telescopul nu este in niciun caz perfect, dar rating-ul pe care i-l dau reflecta valoarea perceputa, raportata la pret. Sunt sigur ca un telescop mai scump, mai mare si mai greu ofera mai mult :) Pro: - poate fi transportat foarte usor; - usor de colimat, chiar si pt mine, fara sa am inclinatii tehnice (am avut de facut ajustari mici pt oglinda principala; faptul ca pot privi prin capacelul de colimare in timp ce reglez oglinda principa este un mare avantaj fata de reflectoarele mari, unde, probabil, este nevoie de un asistent); de mentionat faptul ca exista capacel de colimare in pachet, un accesoriu suplimentar de colimare nu mi se pare necesar; - mi se pare ca reglarea termica a oglinzii principale se face foarte repede (sub 30 min in mijlocul verii). Contra: - design-ul deschis lasa, uneori, lumina sa intre (chiar si la tara, la distanta mare de stalpii de iluminat); totusi, exista tutoriale pe net pentru pregatirea unui invelis (cautati light shroud onesky - acelasi telescop, alt brand, in SUA); - apar vibratii in telescop dupa mici reglaje ale focalizatorului - doar 2 tije de metal sustin toata partea din fata a telescopului. In cateva secunde se produce stabilizarea, mai ales cu ocularele incluse in pachet, dar dureaza, totusi, ceva mai mult cu un ocular Planetary (care cantareste in jur de 150g); - ar putea fi de vina lipsa mea de experienta, dar mi se pare ca e putin de munca pentru a obtine o focalizare corespunzatoare, mai ales la mariri de 150x (problema accentuata si de vibratia tijelor si a focalizatorului). Oricum, per ansamblu, mi se pare un prim telescop excelent, care cred ca ma va tine multumit cel putin cativa ani. De asemenea, recomand cu multa caldura Telescop Expert, si le multumesc pentru sfaturile excelente :)


Accesorii recomandate

Produse complementare

 • Ocular SkyWacher zoom 8-24mm 31,7mm
  Ocular SkyWacher zoom 8-24mm 31,7mm

  525.00 Lei
 • Astronomie pentru începători
  Astronomie pentru începători

  75.00 Lei
 • Adaptor Smartphone Lacerta
  Adaptor Smartphone Lacerta

  85.00 Lei

Cei mai populari producatori

 • Sky-Watcher
 • Celestron
 • LACERTA
 • BTC
 • Baader Planetarium
 • Delta Optical

Coşul meu
Empty cart icon
Coşul tău este gol
Subtotal: RON
Transportul şi discountul vor fi calculate pe pagina de comandă
Comandă
Alege limba
Favorite
nowishlist
Politica de confidenţialitate Termeni şi condiţii Politica de returnare