0
Toate produsele / Oferta săptămânii / Idei de cadou pentru Copii / Telescop Dobson SkyWatcher Heritage 100/400

Telescop Dobson SkyWatcher Heritage 100/400

760.50 Lei
845.00 Lei
Disponibil in rate
Rate de la 126.75 lei


Adaugă la favorite
Vă rugăm să alegeți varianta dorită.
Solicită publicarea în SICAP
Brand: Sky-Watcher
Află de noutăți pe   

Descriere

Cel mai favorabil telescop Dobson din punct de vedere al prețului are o optică de 10cm de o calitate excelentă și o montură cu manevrabilitate ușoară care ne permite un domeniu larg de utilizare.

Telescopul Dobson 100/400 Heritage cu oglinda de10cm face ca acest instrument să fie ideal atât pentru observarea Lunii, cât şi a obiectelor deep-sky.
Oglindă principală este parabolică (celor mai multe telescoape mici, este sferică), care garantează o claritate a imaginii mult mai mare, făcând ca acest instrument să fie adecvat şi pentru observaţii cu o mărire mai mare.
Luminozitatea F/4 (sau deschiderea) rezultă o structură extrem de compactă, cu o lungime de doar 37cm, ceea ce face ca acest telescop să fie uşor de transportat. Stativul de o construcţie joasă, cu sistem simplu Dobson, poate fi manevrat cu uşurinţă şi menţine stabil tubul telescopului. Oglinda cu focusare parabolică de 400 mm îl face optim pentru observaţiile cu mărire mai mică, dar datorită opticii de calitate excelentă, îl putem utiliza şi pentru observaţii şi cu măriri mai mari, prin ataşarea ocularelor cu focusare mică sau a lentilelor Barlow.

Datorită manevrării sale uşoare, acest telescop este destinat începătorilor, copii şi adulţi deopotrivă!

Este un telescop cu manevrabilitate foarte ușoară. Montura tip Dobson se poate aseza pe pamant, si tubul optic vine direct pe montura. Pregatirea telescopului la observatii este foarte rapid si nu necesita reglare complicata.

Acest telescop Dobson are în dotare un focuser pe 1,25”.
În condiții atmosferice ideale putem ajunge la grosismentul de 250x, desigur cu ocularele potrivite. Cu ocularele din dotare (Barium de 25 și 10mm) putem ajunge la măriri de 16x și 40x.

Recenzie SkyWatcher Heritage 100/400
(Ioan Nemes - Dej)
"Un telescop perfect pentru incepatori, ideal si pentru un cadou de sarbatori avand un pret foarte accesibil. Telescopul Heritage 100/400 oglinda principala fixa nu necesita colimare des precum alte telescoape newton mai mari. Am testat acest telescop atat vizual cat si pentru astrofotografie, am iesit peste 15 nopti iar colimarea e in stare perfecta. Fiind usor si tub mic se poate folosi si pe un star tracker cum este Star adventurer 2i, si cu o camera de astrofotografie, telefon, sau dslr+ barlow puteti captura Luna si planetele. Se poate face si astrofotografie untracked, o tinta foarte buna fiind Nebuloasa Orion. Am obtinut imagini superbe cu Luna precum si detalii uimitoare ale craterelor folosind o camera planetara. Recomand o lentila barlow de calitate precum Baader Q Turet 2.25x, care este si la un pret foarte bun. De asemenea se poate folosi cu o camera dedicata pentru astrofotografie deep sky. Folosind un dslr este nevoie de un barlow pentru a putea focaliza, Aberatii precum coma au fost vizibile pe marginea imaginii, dar se poate face crop sau se poate cumpara un barlow care este si corector de coma. Fiind un telescop tip Newtonian nu are aberatii cromatice precum au refractoarele acromate. Voi urca mai multe videouri cu acest telescop pe canalul meu de youtube Galaxy Art Media. Puteti vedea cum sa focalizati cu un aparat dslr si primele rezultate obtinute cu acest telescop in acest video: Attach & Focus a Dslr with a Newtonian Telescope: Skywatcher Heritage 100/400 Video"

Caracteristici

- Tip: reflector cu oglinda parabolic
- Obiectiv: 100 mm
- Distanta focala: 400 mm
- Oglinda secumdara: ~27mm
- Rezolutie (arcsec.): 1,15
- Raport focal: f/4
- Magnitudine stelara: 11,8
- Marire teoretica maxima: 200X
Montura:

- Montura: Dobson
- Control miscare fina: Altitudine, Azimut
- Trepied: -
Accesorii incluse:

- Oculare: Barium 10 mm(40x) si 25 mm(16x)
- Cautator: StarPointer (Red Dot)
- Tip focuser: cremaliera 1,25
- Diametrul focalizatorului: 1,25"(31,7mm)
- Piggyback: nu
- Tava pentru accesorii: nu
- Contragreutate: nu
- Greutate ambalat: 2,8 kg
- Alte: manual deutilizare in limb. rom., cert. de garantie
Puteri de marire obtinute cu ocularele:
16x: cu ocular de 25mm
40x: cu ocular de 10mm

Accesorii recomandate

Produse complementare


Cei mai populari producatori

  • Sky-Watcher
  • Celestron
  • LACERTA
  • BTC
  • Baader Planetarium
  • Delta Optical

follow us
× Sunteți interesat de astronomie? Eventual de biologie?
Urmăriți-ne!
Postăm constant sfaturi de specialitate, informații despre evenimente astronomice și multe alte!
  
Coşul meu
Empty cart icon
Coşul tău este gol
Subtotal: RON
Transportul şi discountul vor fi calculate pe pagina de comandă
Comandă
Alege limba
Favorite
nowishlist
Politica de confidenţialitate Termeni şi condiţii Politica de returnare