SkyWatcher BlackDiamond ED-APO 120/900 NEQ5 - Telescop Expert
Transport gratuit dacă valoarea comenzii depășește 600 RON

Toate produsele / Telescoape astronomice / SkyWatcher BlackDiamond ED-APO 120/900 NEQ5

SkyWatcher BlackDiamond ED-APO 120/900 NEQ5

9,000.00 RON
Livrare în 3-7zile

Cod produs: BDapo120neq5

Adaugă la favorite
Brand: Sky-Watcher

Modelul apocromat SkyWatcher ED 120/900 este un model deosebit de bun în categoria sa de diametru, corecția culorilor, în pofida celor două lentile, este extraordinară, deseori surclasează modelele similare cu trei obiective(triplet). Este un telescop versatil, în afară de parametrii similari cu modelele mai mici, oferă o performanță semnificativ mai bună, indiferent dacă vânăm Luna, planetele sau galaxii slab luminoase. Surclasează modelul 80mm la rezoluție cu 1,5x-ori iar la adunarea lumini cu 2,25x-ori.

Este o alegere potrivită și ideală și pentru observații fotografice. Pentru fotografierea obiectelor palide este recomandat folosirea reductorului/corectorului de 0,85x produs de firma SkyWatcher, cu ajutorul căruia avem imagine ascuțită și la marginea câmpului. Cu acesta se reduce și distanța focală și crește luminozitatea, astfel putem fotografia mai ușor și mai rapid obiectele palide.
Lungimea în practică este la fel ca și la modelul de 100mm, iar grosimea și greutatea este mai mare numai minimal.
Are în dotare focuser Crayford pe 2", care permite cea mai preciză setare a focusului datorită transpunerii de 1:10

Montura NEQ5 este fabricat după modelul Vixen GP. Cu privire la precizie, această montură rămâne în urma modelului japonez (roþile dinþate sunt fabricate în loc de bronz dintr-un aliaj mai slab), însă din punct de vedere al randamentului este mai bună. Secretul constă în faptul că montura EQ5 este prevăzută cu trepiedul din oþel al monturii EQ6. Modelul de bază al monturii EQ5 poate fi completat, pentru un preþ suplimentar, cu o comandă cu două axe sau luneta polara.


Caracteristici:
- Tip: refractor Apocromat
- Obiectiv: 120 mm
- Distanta focala: 900 mm
- Rezolutie (arcsec.): 0,96
- Raport focal: f/7,5
- Magnitudine stelara: 13,1
- Marire teoretica maxima: 240X
Montura:
- Montura: ecuatoriala germana NEQ5
- Control miscare fina: RA/DEC
- Trepied: otel reglabil 85-121 cm
Accesorii incluse: (set)
- Oculare: Apex 28mm (32,1x)
- Oglinda diagonala: 90 grade (2")
- Cautator: 9x50 SpringLoad
- Tip focuser: Crayford 2” cu microfocalizator
- Diametrul focalizatorului: 2" cu adaptor 1,25"
- Piggyback: da
- Tava pentru accesorii: da
- Contragreutate: 2x5,1kg
- Greutate ambalat: 23,5 kg
- Alte: Geanta transport din aluminiu, software planetariu, manual de utilizare in limb. rom., cert. de garantie


Galeria foto


Modelul apocromat SkyWatcher ED 120/900 este un model deosebit de bun în categoria sa de diametru, corecția culorilor, în pofida celor douã lentile, este extraordinarã, deseori surclaseazã modelele similare cu trei obiective(triplet). Este un telescop versatil, în afarã de parametrii similari cu modelele mai mici, oferã o performanțã semnificativ mai bunã, indiferent dacã vânãm Luna, planetele sau galaxii slab luminoase. Surclaseazã modelul 80mm la rezoluție cu 1,5x-ori iar la adunarea lumini cu 2,25x-ori.Este o alegere potrivitã și idealã și pentru observații fotografice. Pentru fotografierea obiectelor palide este recomandat folosirea reductorului/corectorului de 0,85x produs de firma SkyWatcher, cu ajutorul cãruia avem imagine ascuțitã și la marginea câmpului. Cu acesta se reduce și distanța focalã și crește luminozitatea, astfel putem fotografia mai ușor și mai rapid obiectele palide. Lungimea în practicã este la fel ca și la modelul de 100mm, iar grosimea și greutatea este mai mare numai minimal. Are în dotare focuser Crayford pe 2", care permite cea mai precizã setare a focusului datoritã transpunerii de 1:10Montura NEQ5 este fabricat dupã modelul Vixen GP. Cu privire la precizie, aceastã monturã rãmâne în urma modelului japonez (roþile dinþate sunt fabricate în loc de bronz dintr-un aliaj mai slab), însã din punct de vedere al randamentului este mai bunã. Secretul constã în faptul cã montura EQ5 este prevãzutã cu trepiedul din oþel al monturii EQ6. Modelul de bazã al monturii EQ5 poate fi completat, pentru un preþ suplimentar, cu o comandã cu douã axe sau luneta polara.||||||Caracteristici:- Tip: refractor Apocromat- Obiectiv: 120 mm- Distanta focala: 900 mm- Rezolutie (arcsec.): 0,96- Raport focal: f/7,5- Magnitudine stelara: 13,1- Marire teoretica maxima: 240XMontura:- Montura: ecuatoriala germana NEQ5- Control miscare fina: RA/DEC- Trepied: otel reglabil 85-121 cmAccesorii incluse: (set)- Oculare: Apex 28mm (32,1x)- Oglinda diagonala: 90 grade (2")- Cautator: 9x50 SpringLoad- Tip focuser: Crayford 2” cu microfocalizator- Diametrul focalizatorului: 2" cu adaptor 1,25"- Piggyback: da- Tava pentru accesorii: da- Contragreutate: 2x5,1kg- Greutate ambalat: 23,5 kg- Alte: Geanta transport din aluminiu, software planetariu, manual de utilizare in limb. rom., cert. de garantie

Coşul meu
Transport gratuit dacă valoarea comenzii depășește 600 RON

Coşul tău este gol
Subtotal: RON
Transportul şi discountul vor fi calculate pe pagina de comandă
Salvează coşul
Comandă
Alege limba
Favorite
Transport gratuit dacă valoarea comenzii depășește 600 RON
Politica de confidenţialitate Termeni şi condiţii Politica de returnare Manage Personal Data