0
Toate produsele / Oculare telescop / Accesorii telescop / Oculare Lacerta Premium Flat Field 31,7mm

Oculare Lacerta Premium Flat Field 31,7mm

251.75 Lei
265.00 Lei
Disponibil in rate
Rate de la 41.96 lei


Adaugă la favorite
Vă rugăm să alegeți varianta dorită.
Solicită publicarea în SICAP    
Brand: LACERTA
Află de noutăți pe   

Descriere

Un câmp vizual larg, bine corectat, o putere mare de transmisia luminii, contrast excepţional, vizualizare şi distanţă intraoculară confortabile, preţ convenabil sunt doar câteva din caracteristicile principale ale ocularelor Lacerta Premium Flat Field

Ocularele Lacerta Premium Flatfield redau un câmp vizual larg şi o imagine corectată, la un preţ convenabil. Seria cuprinde cu distanţe focale de 25 mm, 19 mm, 15,5 mm, 10,5 mm şi 5,5 mm.

Câmpul vizual este de 65 de grade în cazul ocularelor mai lungi, în timp ce la ocularele mai scurte, este de 60 de grade. Câmpul vizual larg este bine corectat chiar şi în cazul telescoapelor F/5-F/6. Se poate observa doar o distorsiune minimă pe margini, dar nu are un impact supărător. În această categorie de preţ, corecţia ocularului este remarcabilă..

Ocularele sunt formate din 4, 5 sau 6 lentile, dispuse în 3-4 grupe. Fiecare suprafaţă optică este acoperită cu un strat antireflex FMC de foarte bună calitate, astfel transmisia luminii, claritatea şi contrastul imaginilor sunt foarte bune. Ocularele pot fi folosite nu doar pentru observaţii deep-sky, ci şi pentru observarea planetelor şi a stelelor duble.

Calitatea observaţiei este asigurată, în mare parte, şi de confortul privirii. Oculare sunt excepţionale şi pe acest plan. Distanţa de vizualizare este între 23 şi 16 mm, care face posibilă o vizualizare confortabilă. Senzaţia de confort este sporită şi de cupele din cauciuc moale a ocularelor care poate fi pliate.

În comparaţie cu ocularele din aceeași categorie de preţ, calitatea imaginii (claritate, contrast), corecţia la margine, precum şi confortul vizualizării sunt foarte ridicate. Astfel observatorii au la îndemână o serie de oculare excepţionale, de generaţie nouă, cu un raport calitate/preţ favorabil.

Testare ocular

Instrumentul folosit este un telescop refractor 150/750.

Rezultate: 25-15,5 mm: imaginea este clară, stelele apar ca puncte, corecţia este perfectă pe aproximativ 80% din câmpul vizual, pe margini se poate observa o distorsiune minimă a imaginii, dar aceasta nu este supărătoare. Chiar şi câmpul vizual care include densitatea stelară din Calea Lactee este foarte plăcută. Vizualizarea este mai confortabilă decât în cazul ocularelor ES62LER, în timp ce transmisia luminii, claritatea şi contrastul imaginii sunt similare (25 vs. 26 şi 19 vs. 20 mm)

10,5-5,5 mm: stele foarte clare şi contrast excepţional. Imaginea stelelor este clară pe 100% a câmpului vizual, adică chiar şi pe margini. Cea mai mare surpriză a fost dată de confortul vizualizării: nici în cazul modelului de 25 vizualizarea nu este forţată şi nu apare efectul de „kidney bean”! Interiorul ocularelor este în totalitate negru, deci nu sunt reflexii. Stratul de acoperire şi curbarea sunt perfecte, nu există iluminare semnificativă spre margini. (Sánta Gábor)

Caracteristici


Tip ocular: Premium Flat Field
Diametru conexiune: 1,25”
Câmp vizual: 60-65 grade
Număr lentile: 4-7
Filet filtru: da

Review-uri

Peste așteptările unui incepator
Constantin Mihai Cumpărător verificat 2024-05-24

Super bune, de calitate, recomandate pentru incepator-avansat de catre un prieten expert.


Oculare Lacerta
Calin Cumpărător verificat 2024-01-16

Excelent. Merci mult.


Excelente
Lupulesc Ioan Cumpărător verificat 2024-01-10

Super calitate pret, cele mai bune oculare foarte luminoase si camp bun .. testat pe binovewer ...


Ocular bun
Alex Cumpărător verificat 2023-12-06

fain ocular , nu avem asteptari prea mari la pretul dat, dar constructia este solida , metalica, de calitate. De asemenea ma asteptam la ceva probleme pentru ca il folosesc cu un refractor f5 - nu a fost cazul. Flat field chiar e flat .


Raportul calitate-preț este imbatabil
Popa Armand Cumpărător verificat 2023-11-15

Raportul calitate-preț este imbatabil pentru aceasta serie de oculare. Folosesc varianta de 25mm într-un telescop F/5, iar stelele rămân punctiforme până spre marginea campului vizual. L-am comparat direct și cu alte oculare mai scumpe și s-a descurcat excelent. Este o serie reușită, ideală și pentru cei care doresc să înlocuiască ocularele standard cu care vin telescoapele cu ceva ocular mai bune, fără a cheltui o avere. Îl recomand cu încredere! Produsul a sosit prompt și fără probleme!


Ocular Lacerta Premium Flat Field 25mm
Daniel Cumpărător verificat 2023-09-26

Cumpărat pentru obiecte Deep sky, își face bine treaba, iar livrarea foarte promptă


Accesorii recomandate

Produse complementare

 • Set pentru curatirea optica Lacerta
  Set pentru curatirea optica Lacerta

  85.00 Lei
 • Borseta de transport pentru oculare
  Borseta de transport pentru oculare

  180.00 Lei -13%
  156.60 Lei
 • Geamantan pentru oculare si filtre
  Geamantan pentru oculare si filtre

  190.00 Lei

Cei mai populari producatori

 • Sky-Watcher
 • Celestron
 • LACERTA
 • BTC
 • Baader Planetarium
 • Delta Optical

Coşul meu
Empty cart icon
Coşul tău este gol
Subtotal: RON
Transportul şi discountul vor fi calculate pe pagina de comandă
Comandă
Alege limba
Favorite
nowishlist
Politica de confidenţialitate Termeni şi condiţii Politica de returnare