0
Toate produsele / Telescoape astronomice / Monturi ecuatoriale cu GoTo / Montura Skywatcher AZ EQ5 GoTo PIER

Montura Skywatcher AZ EQ5 GoTo PIER

8 200.00 Lei
Disponibil in rate
Rate de la 1 366.67 lei


Adaugă la favorite
Vă rugăm să alegeți varianta dorită.
Solicită publicarea în SICAP    
Brand: Sky-Watcher
Află de noutăți pe   

Descriere

Este fratele mic a modelului AZ-EQ6 cu aceleași îmbunãtãțiri, numai cu o sarcinã mai micã de 15kg.

La prima vedere montura este foarte asemãnãtoare cu montura EQ5 PRO.

Montura este de tip GoTo, unde telecomanda poate executa cãutare automatã, baza de date conține cca. 42900 de obiecte, din care - selectând prin sistemul de meniu - telescopul se va poziționa automat pe aceste obiecte.

Montura este caracterizatã de o prelucrare precisã, fiecare axã, componentele care se mișcã sunt montate cu rulmenți și pot fi setate precis. Sarcina maximã admisã depinde de tipul de tub și este între 10-14 de kg, astfel încât poate susține atât un refractor cu diametrul de 150mm, cât și un Newton cu diametrul de 250-300mm. Greutatea proprie este de 16kg, astfel poate fi transportatã ușor cu mașina într-o geantã potrivitã, fiind astfel este recomandat și pentru cei care vor sã o transporte.

Urmãrirea este de asemenea foarte precisã, deoarece motorașul cu micro pasuri transmite sarcina printr-o curea cu nervuri, astfel nu are joc mort și erorile periodice sunt minimale.

Noutãțile fațã de modelul vechi EQ5PRO sunt prezentate în urmãtoarele rânduri (imaginile asociate le puteți vedea între imaginile atașate):

1. Montura poate fi folositã în afarã de modul clasic ecuatorial și în mod azimutal. În acest caz axa RA trebuie ridicatã în poziția de 90 de grade, și în acest fel putem instala chiar și un alt telescop în locul contragreutãților. Adaptoarele pentru acest lucru fac parte din pachetului de accesorii oferite cu montura. Modul azimutal sau ecvatorial poate fi setat din telecomandã, la pornirea sistemului.
2. Encoderul dual - datoritã cãruia montura nu pierde poziția nici dupã mișcarea manualã a direcției - rãmâne exact și dupã folosirea sistemului GoTo(cãutare automatã), similar cu telescoapele GoTo Dobson. Acest lucru poate fi important atunci când vrem sã schimbãm poziția într-una depãrtatã fațã de poziția inițialã, sau când în timpul fotografierii rotim din poziție de rãsãrit cãtre poziție de apus în mod manual (pentru cã așa este mai rapid). Calibrarea nu se pierde nici dacã în timpul observațiilor din greșealã împingem telescopul, sistemul GoTo rãmâne funcțional și precis.
3. Sistemul beneficiazã de sistem de frâne regândit, care nu folosește metoda clasicã cu șuruburi, ci un mecanism de închidere pe suprafațã rotundã mare. Acest sistem se uzeazã mai lent, deci implicit are un ciclu de viațã mai lung.
Brațul RA este situat pe axa RA lângã cãutãtor, iar brațul DEC este situat pe axa contragreutãților la bazã, astfel ambele pot fi gãsite și folosite cu ușurințã și în întuneric.
4. Sistem de reglare a înãlțimii polare nou. Cu un sistem de înșurubare manualã putem seta mai rapid și mai ușor înãlțimea polarã, și poziția poate fi fixatã cu douã șuruburi. Sistemul este fãcut în așa fel încât dupã aliniere poate fi împins în spațiul destinat acestui scop, astfel nu va fi în drum.
5. O noutate care va avantaja împãtimiții de astrofotografie este cã în loc de acționare prin roți dințate, este folositã curea cu nervuri, care asigurã un joc mort mai mic, o urmãrire mai finã și erori periodici mai reduse. Nu în ultimul rând, timpul de reacție a monturii este mai rapid la comenzile primite de la control prin autoguider, și sunetul emis este diferit fațã de modelul anterior. Sunetul care putea fi auzit la montura veche EQ6 PRO aici este inexistent. Este un fapt care va fi apreciat de astrofotografi.
6. Deși greutatea monturii și a sarcinii pe hârtie nu s-a schimbat, geometria sistemului da. Platforma telescopului este mai aproape de centrul de rotire cu circa 5cm, astfel telescopul exercitã o presiune mai micã asupra axei RA, avem nevoie de contragreutate mai ușoarã, iar montura ține telescopul mai rigid.
7. Grosimea axei contragreutãților a fost mãritã de la 18mm la 25 mm, astfel contragreutãțile anterioare nu se pot folosi. Din fabricã avem douã contragreutãți de 5kg. Axa contragreutãților poate fi lungitã cu un accesoriu inclus, astfel putem echilibra și un telescop cu o greutate mai mare cu ajutorul contragreutãților mai ușoare. Axa contragreutãților este rabatabilã, transportul lor este comod.

Montura funcționează cu 12V DC, și poate fi alimentat cu ajutorului unui cablu de alimentare de la bricheta mașinii (cablu inclus în pachet), opțional de pe acumulator, sau de pe adaptor de rețea (sursă cu 5A).

Caracteristici

- Tip: montura ecuatoriala germana și azimutala
- Denumire: AZ EQ5 GoTo
- Sarcina maxima: 15kg
- Control miscare fina: sistem GoTo, baza de date cu 42 900 obiecte
- Motorizare: 1.8 º Hybrid pas cu pas
- Precizie motoare(arcsec): 0,25
- Viteze de urmarire: rata siderala, rata solara, rata lunara
- Viteza maxima: 4.2° / sec
- Sistem GoTo: da
- Telecomanda: da, SynScan
- Actualizabil prin internet: da
- Mufa pentru autoguiding: da
- Luneta polara: da
- Posibilitate de aliniere: pe 1, 2 sau 3 stele (EQ) / brightest star or 2 star alignment (AZ)
- Trepied: otel reglabil (70-119cm)
- Tava pentru accesorii: da
- Contragreutati: 2x3,5kg
- Greutatea monturi: 16,2 kg
- Sursa de curent: 12 V
- Alte accesorii: software planetariu, manual de utilizare in limb. rom., cert. de garantie

Accesorii recomandate

Produse complementare

 • Alimentator de la 220V la 12V
  Alimentator de la 220V la 12V

  195.00 Lei
 • Adaptor WiFi SynScan
  Adaptor WiFi SynScan

  520.00 Lei
 • Set de genti pentru montura HEQ5 GoTo
  Set de genti pentru montura HEQ5 GoTo

  705.00 Lei

Cei mai populari producatori

 • Sky-Watcher
 • Celestron
 • LACERTA
 • BTC
 • Baader Planetarium
 • Delta Optical

Coşul meu
Empty cart icon
Coşul tău este gol
Subtotal: RON
Transportul şi discountul vor fi calculate pe pagina de comandă
Comandă
Alege limba
Favorite
nowishlist
Politica de confidenţialitate Termeni şi condiţii Politica de returnare