0

Luneta aliniere polara

240.00 Lei
Disponibil in rate
Rate de la 40.00 lei


Adaugă la favorite
Vă rugăm să alegeți varianta dorită.
Solicită publicarea în SICAP
Brand: Sky-Watcher
Află de noutăți pe   

Descriere

Luneta polară produsă de firma SkyWatcher este compatibilă cu monturile NEQ3 și NEQ5 (respectiv cu modelele HEQ5 și EQ6, însă acolo aceste lunete sunt elemente de serie).
Setarea exactă pe pol a telescopului este o necesitate dacă vrem ca telescopul să facă urmărirea obiectelor foarte precis, și este indispensabil la astrofotografiere, dar este recomandat și pentru observații vizuale.
Luneta polară trebuie introdusă în locașul special amenajat pentru asta pe montură, și pe urmă trebuie colimat pe un obiect îndepărtat, mișcăm montura în diferite direcții, iar obiectul vizat în reticul nu trebuie să se miște.
Noaptea trebuie să cunoaștem poziția stelei Polare față de pol, setăm axa RA pe unghiul dat, și montura o setăm cu șuruburile orizontale și verticale până când acesta ajunge în poziția ideală în luneta polară. Constelațiile indicate sunt conforme observației cu ochiul liber, iar poziția stelei Polare corespunde imaginii inversate.
Cu ajutorul acestei lunete polare putem alinia montura și pe emisfera sudică, în reticul sunt indicate și poziția stelelor de ajutor din constelația Octans.

Caracteristici

Accesorii recomandate

Produse complementare


Cei mai populari producatori

  • Sky-Watcher
  • Celestron
  • LACERTA
  • BTC
  • Baader Planetarium
  • Delta Optical

Coşul meu
Empty cart icon
Coşul tău este gol
Subtotal: RON
Transportul şi discountul vor fi calculate pe pagina de comandă
Comandă
Alege limba
Favorite
nowishlist
Politica de confidenţialitate Termeni şi condiţii Politica de returnare