0

Filtre UHC Castell

250.00 Lei
Disponibil in rate
Rate de la 41.67 lei


Adaugă la favorite
Vă rugăm să alegeți varianta dorită.
Solicită publicarea în SICAP    
Brand: BTC
Află de noutăți pe   

Descriere

Acesta este filtrul deep-sky cel mai general utilizabil, care reduce efectul de poluare luminoasă şi ajută la observarea obiectelor deep-sky. Prin utilizarea acestor filtre putem observa nebuloase care abia se văd sau nu se văd deloc fără un filtru.

După cum putem observa există filtre cu raport focal mai larg sau mai îngust, care permit trecerea luminii într-o măsură mai mare sau mai mică. Dar, practic, care este diferenţa dintre acestea? Diferenţele se pot observa în timpul utilizării, deoarece nu este de neglijat ce dorim să observăm cu ajutorul lor.
O regulă generală este că în cazul filtrelor cu raport focal mai îngust, contrastul este mai bun, funcţionând excepţional în cazul nebuloaselor cu emisii şi planetare, precum şi în cazul resturilor de Supernova. Totuşi acestea nu sunt indicate în observaţiile obiectelor cu spectru larg, adică în cazul constelaţiilor, galaxiilor, roiurilor stelare deschise sau globulare. În cazul acestora sunt indicate filtre cu raport focal larg, aşa-numitele filtre împotriva poluării luminoase, care permit trecerea într-o mai mare măsură a luminozităţii stelelor.

Aşadar: dacă dorim să observăm nebuloase cu emisie, planetare sau resturi de Supernova, avem nevoie de un filtru cu raport focal îngust, cum ar fi Astronomic UHC, Castell UHC, Nebula.
Dacă ne dorim un filtru deep-sky general, care reduce poluarea luminoasă a fundalului ceresc şi poate fi folosit şi pentru observarea galaxiilor şi a constelaţiilor, atunci avem nevoie de un filtru cu raport focal mai larg, ca de exemplu Castell CLS, Astronomic CLS, sau Baader UHC-S. De asemenea vom găsi diferenţe mari şi în ceea ce priveşte preţurile.

Când să ne alegem diferite filtre UHC (filtru GSO Nebula)? În cazul teritoriilor cu o poluare luminoasă medie spre mare, respectiv oriunde în cazul observaţiilor nebuloaselor şi pentru reducerea poluării luminoase. în cazul observaţiilor nebuloaselor reflexive, vom utiliza fie un filtru UHC sau CLS. Este preferabil totuşi să ne alegem un filtru UHC dacă diametrul telescopului nostru nu depăşeşte 15 cm. Nu sunt recomandate pentru observarea constelaţiilor şi a galaxiilor.

Caracteristici

Tip: Filtru UHC
Diametru conexiune: 1.25"/2”

Review-uri

Foarte bun
Faur Ilinca Cumpărător verificat 2024-01-30

Filtrul este excelent ! Recomand !


Filtre UHC Castell
Asociația "Pro Lyceum Salonta Alapitvany" Cumpărător verificat 2023-01-06

Recomand tuturor


Accesorii recomandate

Produse complementare

 • Set pentru curatirea optica Lacerta
  Set pentru curatirea optica Lacerta

  85.00 Lei
 • Lanterna cu LED rosu
  Lanterna cu LED rosu

  90.00 Lei -15%
  76.50 Lei
 • Sapca Lacerta cu led rosu
  Sapca Lacerta cu led rosu

  85.00 Lei -13%
  73.95 Lei

Cei mai populari producatori

 • Sky-Watcher
 • Celestron
 • LACERTA
 • BTC
 • Baader Planetarium
 • Delta Optical

Coşul meu
Empty cart icon
Coşul tău este gol
Subtotal: RON
Transportul şi discountul vor fi calculate pe pagina de comandă
Comandă
Alege limba
Favorite
nowishlist
Politica de confidenţialitate Termeni şi condiţii Politica de returnare