0

Filtre O-lll Castell

320.00 Lei
Disponibil in rate
Rate de la 53.33 lei


Adaugă la favorite
Vă rugăm să alegeți varianta dorită.
Solicită publicarea în SICAP    
Brand: BTC
Află de noutăți pe   

Descriere

Sunt filtre deep-sky speciale, cu care, în schimb, putem observa mai puţine obiecte decât cu un filtru UHC, dar le scoate mai bine în evidenţă. Aceste filtre permit trecerea luminii doar din lungimea de undă Oxigen III, blocând trecerea luminii din celelalte lungimi de undă.
Sunt recomandate în principiu pentru observarea resturilor de Supernova şi a nebuloaselor planetare, dar sunt bune şi pentru observarea multor nebuloase cu emisie.
Nu au o utilizare generală ca filtrele UHC, dar au o capacitate mai mare de filtrare, oferind astfel cea mai bună experienţă.
Experienţa vizuală mai calitativă este dată şi de faptul că reduce cu 2-3 magnitudini luminozitatea stelelor din fundal, rezultând astfel un fundal aproape întunecat.
Totodată detaliile nebuloaselor se evidenţiază, iar cu telescoape mai mari, imaginea este aproape fotografică.

Producătorul a păstrat un raport focal mai larg în cazul filtrului Castell O-III, astfel pe lângă lungimea de undă O-III, acesta permite lungimea de undă C2 într-o proporţie de 90% cu 510, respectiv 514 nm. În acest fel este aproape identic cu filtrul Lumincon Cornet Filter, altfel cunoscut sub numele de SWAN Band, care este ideal pentru observarea cometelor bogat gazificate.

În ce condiţii să ne alegem un filtru O-III?
În condiţii de poluare luminoasă puternică, pentru observarea nebuloaselor planetare şi cu emisie, precum şi a resturilor de Supernova.
Se recomandă, de asemenea, în cazul observaţiilor cu orice instrument cu câmp vizual larg şi cu mărire mică (de exemplu Nebuloasa America de Nord). În mod general se recomandă utilizarea acestui filtru la aparate cu diametru mai mare de 20 cm.
Este foarte indicat pentru observarea galaxiilor şi a roiurilor stelare.

Caracteristici

Tip: Filtru OIII
Diametru conexiune: 1.25"/2”

Accesorii recomandate

Produse complementare


Cei mai populari producatori

  • Sky-Watcher
  • Celestron
  • LACERTA
  • BTC
  • Baader Planetarium
  • Delta Optical

Coşul meu
Empty cart icon
Coşul tău este gol
Subtotal: RON
Transportul şi discountul vor fi calculate pe pagina de comandă
Comandă
Alege limba
Favorite
nowishlist
Politica de confidenţialitate Termeni şi condiţii Politica de returnare