Filtre colorate cromatice GSO
Descriere
Filtrele colorate sunt folosite pentru scoaterea în evidenţă a reliefului unor planete, deoarece acestea întăresc conturul vizual şi contrastul acestora. Filtrele colorate dispun de filete standard, putând fi ataşate de partea inferioară a ocularelor.
Galben deschis Nr.#8 (transmisie 83%)
Scoate în evidenţă detaliile roşii şi portocalii ale formaţiunilor noroase de pe Jupiter. Este un filtru util şi pentru observarea contrastelor de detaliu de pe planeta Marte, precum şi pentru observarea cu aparate mai mari a suprafaţei planetelor Uranus şi Neptun. De asemenea poate fi util şi pentru observarea detaliilor mici de pe Lună.
Verde-galbeni Nr.#11 (transmisie 78%)
Este excelent pentru observarea detaliilor de pe suprafaţa planetei Jupiter. Pe Marte, acest filtru întunecă teritoriile mare.
Galben mediu Nr.#12 (transmisie 74%)
Scoate în evidenţă detaliile roşii şi portocalii de pe suprafaţaplanetelor Jupiter şi Saturn, în timp ce elimină aproape în totalitate spectrele albastru şi verde. Scoate în evidenţă reliefele roşii şi portocalii de pe planeta Marte, punând accent pe contrastul dintre acestea. În atmosfera de pa Marte, ajută la observarea formaţiunilor noroase albăstrui.
La aparatele cu diametrul egal sau mai mare de 150mm ajută la observarea detaliilor de pe Lună
Galben inchis Nr.#15 (transmisie 67%)
Este recomandat în observarea detaliilor de suprafaţă ale planetei Marte, precum şi pentru analizarea calotei glaciare nordice. Ajută la scoaterea în evidenţă a structurilor portocalii şi roşii, a vârtejurilor din formaţiunile noroase de pe Jupiter şi Saturn, dar se poate dovedi foarte util şi în observarea formaţiunilor noroase din atmosfera superioară cu contrast redus ale planetei Saturn.
Portocaliu Nr.#21 (transmisie 46%)
Are o capacitate de filtrare foarte mare în spectrul albastru şi verde, crescând astfel contrastul dintre aceste teritorii şi regiunile roşiatice-gălbui, respectiv portocalii. Se poate folosi de minune în observarea planetei Marte. Accentuează diferenţele dintre formaţiunile albedo. Scoate în evidenţă contrastul dintre nivelurile noroase de pe Jupiter şi ajută la observarea Marii Pete Roşii.
Asigură un contrast mai ridicat, decât filtrul # 15.
Rosu deschis Nr.#23A (transmisie 25%)
Este un filtru preferabil pentru observaţiile planetelor Marte, Jupiter şi Saturn. Datorită transmisiei scăzute poate folosit doar cu telescoapele cu un diametru de cel puţin 130mm. Poate fi folosit ca # 21 şi # 15, asigurând, totuşi un contrast mai pronunţat decât acestea. Este un filtru adecvat şi pentru observaţiile diurne ale planetelor Mercur şi Venus, deoarece măreşte considerabil contrastul între planete şi bolta cerească albastru.
Rosu Nr.#25 (transmisie 14%)
Acest filtru blochează în mare măsură spectrul lungimilor de undă albastre şi verzi, astfel asigură un contrast foarte mare în observarea nivelurile noroase ale planetei Jupiter. De asemenea este extrem de util în observarea calotei glaciare nordice de pe planeta Marte şi a zonelor mai întunecate ale acestuia.
Rosu inchis Nr.#29
Are efect identic cu filtru rosu #25, dar pentru aperturi si mai mari.
Albastru deschis Nr.#82A (transmisie 73%)
Asemenea lui #80A, acesta este un filtru general excepţional, uşor de utilizat în cazul lui Jupiter, Marte, Saturn şi a Lunii. Datorită nuanţei deschise, deşi ajută la creşterea nivelului contrastului, nu scade cantitatea luminii primite în mod hotărâtor.
Albastru Nr.80A (transmisie 30%)
Este un filtru general uşor de utilizat. Cu siguranţă este cea mai bună alegere pentru observarea planetelor Jupiter şi Saturn. Scoate în evidenţă reliefurile care apar în sistemul noros al planetei Jupiter, inclusiv Marea Pată Roşie. În cazul planetei Saturn ajută la scoaterea în evidenţă a norilor de la poluri, dar poate fi util şi pentru observarea Lunii.
Albastru inchis Nr.#38A (transmisie 17%)
Dă un randament foarte bun în observarea planetei Jupiter, deoarece are o putere de filtrare foarte mare în spectrul culorilor roşu şi portocaliu, fapt prin care se creşte contrastul în cazul observaţiilor nivelurilor noroase şi a Marii Pete Roşii. Se poate folosi cu succes în observarea reliefului şi a fenomenelor planetei Marte (cum ar fi furtunile de nisip) şi accentuează contrastul pentru analizarea sistemului inelar al planetei Saturn. Pentru observarea planetei Venus, acest filtru este foarte indicat, deoarece poate creşte semnificativ contrastul pentru observarea structurilor noroase greu de observat.
Violet Nr.#47 (transmisie 3%)
Filtrează în mare măsură spectrele roşu, galben şi verde, astfel este extrem de util pentru observarea calotei glaciare nordice de pe planeta Marte. Este cel mai bun filtru pentru observarea planetei Venus, deoarece transmite foarte puţină lumină, scade luminozitatea planetei şi scoate în evidenţă contrastul reliefului care apare în partea superioară a atmosferei. De asemenea poate fi folosit şi pentru observarea suprafeţei Lunii. Jupiter şi lunile acestuia oferă o privelişte foarte interesantă.
Verde Nr. 56 (transmisie 53%)
Este o alegere foarte inspirată pentru observarea calotei glaciare nordice de pe planeta Marte, precum şi pentru observarea furtunilor de nisip de culoare gălbuie. Creşte contrastul dintre spectrele albastru şi roşu ale formaţiunilor noroase de pe Jupiter.
Verde inchis Nr.#58A (transmisie 74%)
Filtrează în mare măsură spectrele roşu şi albastru, aşadar scoate în evidenţă contrastul dintre structurile din atmosfera superioară a planetei Jupiter. Este indicat şi pentru observarea nivelului norilor la poluri. Creşte în mare măsură contrastul calotei glaciare nordice a planetei Marte şi este de mare ajutor în observarea reliefurilor care apar în formaţiunile noroase ale planetei Venus.
Caracteristici
Tip: Filtre colorate GSO
Diametru conexiune: 1,25”
Review-uri
NecesarCristian-Emanuel Cumpărător verificat 2023-10-26
L-am ales pentru a privi Luna. Calitatea filtrului este ireprosabila. A venit ambalat intr-o cutie de plastic, asezat pe un burete dens. Trebuie sa spun ca-mi place sa vad un produs atat de mic si usor tratat cu atata grija.
Sunt foarte mulțumit de serviciile dumnealor.
Claudiu Sandulescu Cumpărător verificat 2022-11-04
Sunt foarte mulțumit de serviciile dumnealor. Sunt bine documentați, foarte atenți cu clienții și extrem de corecți. Apelați cu încredere la dânșii fiindcă nu o sa regretați!
Bravo!
S. Claudiu Cumpărător verificat 2022-03-27
Sunt extraordinari, cumpărați de la ei tot ceea ce doriți cu maximă încredere. Bravo!