0
Toate produsele / Accesorii telescop / Barlow, reducer, corector / Corector de coma SkyWatcher ED APO

Corector de coma SkyWatcher ED APO

1 420.00 Lei
Disponibil in rate
Rate de la 236.67 lei


Adaugă la favorite
Vă rugăm să alegeți varianta dorită.
Solicită publicarea în SICAP    
Brand: Sky-Watcher
Află de noutăți pe   

Descriere

Avem nevoie de aceste accesorii datorită planului focal curbat al telescoapelor cu lentile. Eroarea este asemănătoare cu cea întâlnită la telescoapele Newton, aşadar imaginea redată pe margini nu este exactă, stelele sunt distorsionate. Având în vedere că originea acestei erori este diferită (aici nu intervine eroarea de comă, ci planul focal este „curbat”), putem corecta această eroare cu alt tip de lentilă. De multe ori, producătorii corectoarelor reunesc corecţia planului focal cu reducerea focală, aşadar rezultatul final este un sistem fotografic cu focalizare mai scurtă, dar mai luminoasă, pentru a putea fotografia şi corpurile cereşti mai puţin vizibile.

Noile corectoare SkyWatcher au fost produse exclusiv pentru seria de telescoape ED Apo, pentru ED de 80mm, 100mm şi 120mm, dar pot fi utilizate cu succes şi în cazul apocromatelor cu parametrii asemănători. Dispun de reductoare de 0,85x, aşadar reduc focalizarea originală a telescoapelor cu această valoare (de ex. în cazul ED de 80/600 cu apo original de 600mm, acesta este redus la 510mm, iar luminozitatea este ridicată de la F/7,5 la F/6,37).
Corecţia marginală este foarte bună, putând fi utilizat chiar şi la un format de 35mm (aparate full frame). Poate fi ataşat prin înfiletare pe extensiile SkyWatcher, astfel rezultând un câmp vizual utilizabil mai mare de 2”.
Lentila frontală de 50mm dispune de o deschidere liberă.
În partea posterioară se găseşte un filet M48, care are, de asemenea, diametrul mai mare decât filetul obişnuit T2, astfel rezultă un câmp vizual fără vinietă.
Putem ataşa de acest filet adaptorul-baionetă. Cu adaptoarele corespunzătoare poate fi ataşat şi de alte extensii ale telescoapelor cu parametrii asemănători.

Adaptoarele-baionetă necesare sunt cele cu filet M48, aşadar M48-EOS sau M48-Nikon, etc.

Pentru conectarea la extensiile de 2\” (la seria EQUINOX sau la alte refractoare APO) este nevoie de un adaptor M56

Caracteristici


Reductie distanta focala: 0,85x
Include: inel M48

Review-uri

Livrare rapida
Florin E. Cumpărător verificat 2022-02-02

Dupa o asteptare de 2 luni in Austria pentru acest flattener de Evostar 120ED si inca o amanare pentru aprilie la astroshop.eu, l-am gasit aici relativ repede, in stoc intr-un depozit din Ungaria. Scris la contact firma pe FB mess si rezolvat repede problema, trimis direct din Ungaria catre Austria. Doar o nedumerire - poza de pe site arata un exterior negru cu cauciuc gri la mijloc, flattenerul primit are si cauciucul negru, probabil nu are importanta, ca e tot 0.85x .


Accesorii recomandate

Produse complementare

 • Adaptor SkyWatcher 2” (50,8mm) la M56
  Adaptor SkyWatcher 2” (50,8mm) la M56

  215.00 Lei
 • Adaptor rotativ EvoFrame [3-5]
  Adaptor rotativ EvoFrame [3-5]

  155.00 Lei
 • Set pentru curatirea optica Lacerta
  Set pentru curatirea optica Lacerta

  85.00 Lei

Cei mai populari producatori

 • Sky-Watcher
 • Celestron
 • LACERTA
 • BTC
 • Baader Planetarium
 • Delta Optical

Coşul meu
Empty cart icon
Coşul tău este gol
Subtotal: RON
Transportul şi discountul vor fi calculate pe pagina de comandă
Comandă
Alege limba
Favorite
nowishlist
Politica de confidenţialitate Termeni şi condiţii Politica de returnare