Corector de Coma pentru Newton f/4 - Telescop Expert
Transport gratuit dacă valoarea comenzii depășește 600 RON

Toate produsele / Accesorii telescop / Corector de Coma pentru Newton f/4

Corector de Coma pentru Newton f/4

1,350.00 RON
Pe stoc

Cod produs: KomakorrF4

Adaugă la favorite
Brand: Sky-Watcher

Noul corector de coma a firmei SkyWatcher este bazat pe o dezvoltare maghiară cu patru lentile, optimizat în special pentru telescoapele Newton luminoase. Contrastul imaginii este păstrat și nu are nici efect de prelungire.

Modelele Newton din ce în ce mai răspândite pentru astrofotografiere reprezintă o necesitate mare pentru corectarea erorilor de coma (aberația care apare la marginea imaginii). Modelele simple, ieftine cu două lentile la puterea de F/4 nu funcționează corect, dau o aberație sferică la imagine. Rezoluția mare și pixelii mici a camerelor moderne (de tip DSLR sau CCD) sunt mai sensibile la o optică bună. Dacă optica nu este bună, pentru că eroarea de comă degradează imaginea, imaginea va fi fără viață, stelele vor fi mari și detaliile șterse.
Pe piață există corectori de coma, care pe lângă corectarea erorilor nu degradează imaginea, însă aceste modele sunt scumpe și de cele mai multe ori prelungesc și focala. Prelungirea focusului înseamnă pierdere la puterea de lumină, astfel putem întreba cu drept: de ce telescopul luminos dacă printr-un corector de comă pierdem din luminozitate.

Noul corector de coma a firmei SkyWatcher este de bazat pe o dezvoltare ungară cu patru lentile, optimizat în special pentru telescoapele Newton luminoase. Este caracterizat prin faptul că contrastul imaginii este păstrat și nu are nici efect de prelungire. La proiectare a reprezentat un punct de vedere și faptul ca reflexiile deranjante și efectul de fantomă să nu fie prezente nici pe imaginile care prezintă cele mai luminoase stele.

Corectorul se potrivește în focuser de 2", punctul de focusare nu se schimbă, astfel devine compatibil cu cele mai multe telescoape. Pe partea de sus găsim filet M48, cu un adaptor M48-EOS de exemplu, putem conecta cu ușurință camera Canon EOS. Pe partea de jos găsim și filet pentru filtre, de ex CLS, UHC sau alte filtre.

Îl recomandăm pentru astronomii amatori care folosesc telescop Newton luminos (F/4-F/5) și vor să scoată cea mai bună performanță din telescopul lor.
Performanța corectorului depinde de distanța exactă corector-senzor. Mai jos vă prezentăm cele mai importante distanțe, din care poate fi calculat de ce adaptoare și inele avem nevoie. Distanța se înțelege de la marginea filetului M48.

Dsitanta focala Distanat CCD-Corector
600mm 52,2mm
800mm 54,2mm
1000mm 55,5mm
1200mm 55,2mm
1600mm 55,2mm

Adaptorul M48-EOS din fabrică împreună cu o cameră EOS dă distanța de 55,2mm. Poate fi cumpărat și adaptor EOS adecvat pentru focus de 800mm, care dă o distanță de 54,2mm, vă rugăm să precizați acest lucru la cumpărare.


Tip: corector de coma SkyWatcher
Lentile: 4
Diametru conexiune: 2"
Include: inel M48-T2 si adaptor pentru ocular de 2"Noul corector de coma a firmei SkyWatcher este bazat pe o dezvoltare maghiarã cu patru lentile, optimizat în special pentru telescoapele Newton luminoase. Contrastul imaginii este pãstrat și nu are nici efect de prelungire. Modelele Newton din ce în ce mai rãspândite pentru astrofotografiere reprezintã o necesitate mare pentru corectarea erorilor de coma (aberația care apare la marginea imaginii). Modelele simple, ieftine cu douã lentile la puterea de F/4 nu funcționeazã corect, dau o aberație sfericã la imagine. Rezoluția mare și pixelii mici a camerelor moderne (de tip DSLR sau CCD) sunt mai sensibile la o opticã bunã. Dacã optica nu este bunã, pentru cã eroarea de comã degradeazã imaginea, imaginea va fi fãrã viațã, stelele vor fi mari și detaliile șterse. Pe piațã existã corectori de coma, care pe lângã corectarea erorilor nu degradeazã imaginea, însã aceste modele sunt scumpe și de cele mai multe ori prelungesc și focala. Prelungirea focusului înseamnã pierdere la puterea de luminã, astfel putem întreba cu drept: de ce telescopul luminos dacã printr-un corector de comã pierdem din luminozitate.Noul corector de coma a firmei SkyWatcher este de bazat pe o dezvoltare ungarã cu patru lentile, optimizat în special pentru telescoapele Newton luminoase. Este caracterizat prin faptul cã contrastul imaginii este pãstrat și nu are nici efect de prelungire. La proiectare a reprezentat un punct de vedere și faptul ca reflexiile deranjante și efectul de fantomã sã nu fie prezente nici pe imaginile care prezintã cele mai luminoase stele. Corectorul se potrivește în focuser de 2", punctul de focusare nu se schimbã, astfel devine compatibil cu cele mai multe telescoape. Pe partea de sus gãsim filet M48, cu un adaptor M48-EOS de exemplu, putem conecta cu ușurințã camera Canon EOS. Pe partea de jos gãsim și filet pentru filtre, de ex CLS, UHC sau alte filtre. Îl recomandãm pentru astronomii amatori care folosesc telescop Newton luminos (F/4-F/5) și vor sã scoatã cea mai bunã performanțã din telescopul lor. Performanța corectorului depinde de distanța exactã corector-senzor. Mai jos vã prezentãm cele mai importante distanțe, din care poate fi calculat de ce adaptoare și inele avem nevoie. Distanța se înțelege de la marginea filetului M48.Dsitanta focala Distanat CCD-Corector 600mm 52,2mm 800mm 54,2mm 1000mm 55,5mm 1200mm 55,2mm 1600mm 55,2mmAdaptorul M48-EOS din fabricã împreunã cu o camerã EOS dã distanța de 55,2mm. Poate fi cumpãrat și adaptor EOS adecvat pentru focus de 800mm, care dã o distanțã de 54,2mm, vã rugãm sã precizați acest lucru la cumpãrare.||||||

Coşul meu
Transport gratuit dacă valoarea comenzii depășește 600 RON

Coşul tău este gol
Subtotal: RON
Transportul şi discountul vor fi calculate pe pagina de comandă
Salvează coşul
Comandă
Alege limba
Favorite
Transport gratuit dacă valoarea comenzii depășește 600 RON
Politica de confidenţialitate Termeni şi condiţii Politica de returnare Manage Personal Data