0

Înapoi

Maximul curentului de meteori DraconideCurentul de meteori Draconide este un curent mai puțin cunoscut cu activitate scurtă. În acest an curentul fiind activ între 2 și 16 octombrie, cu maximul in seara zilei de 9 octombrie.

O caracteristică importantă a acestor meteori este viteza mică la intrarea în atmosfera: doar 20 km/s, fapt care face că Draconidele să fie niște meteori deosebit de spectaculoși.

Meteorii ce apartin curentului Draconide sunt generati de particule lasate in urma pe orbita de cometa 21P/Giacobini-Zinner.

Draconidele poate fi observată aproape în oricare parte a bolţii cereşti, dar pare că toate vin din direcţia constelaţiei Draco. Acesta este motivul pentru care aceste stele căzătoare sunt numite Draconide.

Pentru observarea meteorilor se recomandăm gasirea unui loc cât mai puțin poluat luminos, undeva departe de luminile localităților, pentru ca spectacolul cerului să fie admirat in condiții cat mai bune. De asemenea după inceperea observațiilor trebuie utilizate doar lanterne cu lumina roșie și mai putin intense. Observarea Draconidelor va începe chiar la lasarea serii (orele 19.30-20.00).

De precizat faptul ca în timpul maximului Draconidelor este activ și curentul Orionide (maximul pe 22 octombrie, ZHR=25). Draconidele vor fi însa ușor de recunoscut după poziția radiantului și viteza mică de deplasare.


Cei mai populari producatori

  • Sky-Watcher
  • Celestron
  • LACERTA
  • BTC
  • Baader Planetarium
  • Delta Optical

Coşul meu
Empty cart icon
Coşul tău este gol
Subtotal: RON
Transportul şi discountul vor fi calculate pe pagina de comandă
Comandă
Alege limba
Favorite
nowishlist
Politica de confidenţialitate Termeni şi condiţii Politica de returnare