0

Binoviewer Lacerta

  4 (1 review)
1 200.00 Lei
Adaugă la favorite
Vă rugăm să alegeți varianta dorită.
Adaugă în SEAP/SICAP
Brand: LACERTA
Află de noutăți pe   

Descriere

Binoviewer Lacerta pentru telescop împarte lumina din telescop îndouă și, în practică, ne permite vizionare în spațiu. Este recomandat mai ales pentru observații Lunare și planetare.

Făcând observații cu cei doi ochi o să vedem mai multe detalii, până la urmă nu suntem Ciclopi, este un fapt știut de toți cei care folosesc binoculare pentru observații. Însă în cele mai multe cazuri putem urmări obiectele numai cu un singur ochi. Binocularul pentru telescop împarte în două lumina care iese din telescop creând o viziune plastică, în spațiu. Înspecial la Lună, și la obiectele mai luminoase avem efectul de parcă vedem obiectul plutind în spațiu.

La binoviewer Castell, datorită pizmelor mari, imaginea este cu contrast, ascuțită și pierderea de lumină este minimală, iar imaginea întoarsă a telescopului este păstrată, nu vedem imagine ca în oglindă. Lumina dispersionată este minimală, fiecare suprafață optică este acoperită antireflex. Poate fi montat în focuser de 31,7mm. Compenasrea dioptriei este de+/-5, distanța la ochi poate fi setat între 56-74mm. Dimensiunea este de 120x60x150mm, greutatea este de 700g.

La alegerea grosismentului să avem în vedere că observând cu ambii ochi, creierul uman poate detecta cu 1,5x ori mai multă informație,astfel la o mărire de 100x o să avem senzația că ne uităm la mărire de 150x. Să acordăm atenție faptului că pentru a ajunge la o imagine corespunzătoare pentru a privi cu doi ochi trebuie să folosim două oculare identice.

Caracteristici


- diametrul: 31,7mm
- prisma: Bak4 (asigura imagini clare si bine contraste)

Review-uri

Super optica, mecanica lasa un pic de dorit
Ciprian L. Cumpărător verificat 2021-12-23

Super optica, mecanica lasa un pic de dorit
Testat cu triplet TS 130 f/7, 2xTV Nagler 3.5, fara corector de cale si fara diagonala. In primul rand suporturile de ocular sunt scurte, ocularul nu intra complet, dar asta nu e asa o mare problema. Suporturile au un mic joc, astfel incat e oarecum greu sa corectezi dioptria si sa aliniezi cele doua imagini in acelasi timp dar dupa ce reusesti imaginea e impecabila. Trebuie spus ca testul cu oculare de focala asa mica e unul extrem, dar arata ca prismele sunt aliniate foarte bine, punctul slab fiind suporturile de ocular cu mini-focuserele. Banuiesc ca cu oculare mai mari de 8-9+mm micul joc din suporti sa nu mai conteze si folosirea sa fie mult mai simpla.


Accesorii recomandate

Produse complementare


Cei mai populari producatori

  • Sky-Watcher
  • Celestron
  • LACERTA
  • BTC
  • Baader Planetarium
  • Delta Optical

follow us
× Sunteți interesat de astronomie? Eventual de biologie?
Urmăriți-ne!
Postăm constant sfaturi de specialitate, informații despre evenimente astronomice și multe alte!
  
Coşul meu
Empty cart icon
Coşul tău este gol
Subtotal: RON
Transportul şi discountul vor fi calculate pe pagina de comandă
Comandă
Alege limba
Favorite
nowishlist
Politica de confidenţialitate Termeni şi condiţii Politica de returnare