0
Toate produsele / Astrofotografie / Autoguider / Autoguider Lacerta MGEN-3

Autoguider Lacerta MGEN-3

4 010.00 Lei
Disponibil in rate
Rate de la 668.33 lei


Adaugă la favorite
Vă rugăm să alegeți varianta dorită.
Solicită publicarea în SICAP
Brand: LACERTA
Află de noutăți pe   

Descriere

Autoguider-ul LacertaM-Gen Stand Alone este un model unicat pe piață (la nivel mondial), deoarece înafară de funcțiile bine-cunoscute de autoguider are și funcții de control alexpoziției programabile și funcție de cuantizare. Toate acesta fără calculator,într-o formă compactă cu consum minim de pe 12V.

Este o alegere ideală pentru modelul popular Canon EOS, atât pentrufotografiere cât și pentru deplasare, deoarece, acest guider oferă soluțiiposibile la fiecare problemă întâmpinată. Are dimensiuni compacte, este ușor defolosit, funcționează ireproșabil și în condiții meteo extreme (la temperaturisub 0 grade sau în condiții de umiditate mare), consumă minimal (12V, 120mA) șieste ușor de utilizat.
Camera: esteun model cu o sensibilitate mărită de tip CCD monocrom, (dimensiunea chip-ului752x585 Pixeli, 3,6x2,7mm, de tip Sony ICX279AL-E, mărimea pixelului este decca 4,7 microni), și îl putem conecta la luneta de ghidaj sau la guider-uloff-axis cu filet standard T2 sau prelungire 1,25”. Sensibilitatea mare permitesă facem ghidaj și prin stele cu luminozitate slabă, astfel funcționeazăexcelent și cu guider-e off axis (este posibil și binning de 2x2,4x4 și 6x6).
Unitatea de control: Unitateade dimensiuni mici este ușor de mânuit, dispune de un ecran de 128x64 pixeli,și are în dotare 6 butoane (4 butoane de direcție și două pentru funcții).Iluminarea ecranului LCD și contrastul este reglabil. Meniul este ușor șiconstruit logic.
Funcția de ghidare: Steauapentru ghidaj o putem găsi și focusa prin imaginea directă, pe urmă calibrareao putem face atât manual cât și automat prin guider. Ghidajul poate fiparametrat pe o scară largă, separat pe axa RA și DEC, conform monturiifolosite. Guiderul poate fi adaptat opticii, astfel poate fi setat atât lacăutătoare cu distanță focală lungă sau chiar la o lunetă căutătoare de 9x50.Cel din urmă poate ghida chiar și un sistem cu distanța focală de 1500mm (!!!)fără probleme. Desigur setările pot fi acomodate și cu condițiile atmosferice,avem posibilitatea de a calibra sensibilitatea, toleranța și timpulcorecțiilor.
Control al expoziției: Cuajutorul funcției putem controla camera noastră DSLR (modelele Canon EOS șiNikon). Putem seta lungimea expozițiilor, numărul lor, și pauza dintreexpoziții (pentru controalele planificate), astfel putem lăsa telescopul singurtoată noaptea.
Funcția de cuantizare(dithering): Pentrua avea o imagine fină și fără zgomot, fiecare imagine este împinsă cu câțivapixeli pe senzor. Astfel putem reduce cu eficiență zgomotul, alte erori desenzori nedorite și grăuntele de praf sau chiar să le eliminăm pe acestea.Guider-ul poate fi setat să facă aceste mișcări chiar și după fiecare expunereîn timpul dintre expuneri.
Software-ul are și alte funcții utile (fără a enumera fiecare: statisticăpentru erorile periodice, măsurarea seeing-ului, verificarea jocului mort etc.)
Camera guider-ului este dotată și cu filet T2 și cu filet pentru filtre, cuajutorul cărora o putem conecta la luneta de ghidaj. Accesorii recomandatepentru acestea convertor T2-1,25 sau prelungitor 1,25.
Tip: Datoritărezoluției foarte bune a software-ului, guider-ul ghidează corect și cu lunetăcu focus scurt. Recomandăm luneta căutătoare de 50mm produsă de firmaSkyWatcher, cu ajutorul căruia putem ghida un telescop de până la 1500mm fărăprobleme. Ca să putem conecta guider-ul avem nevoie de un adaptor pentru lunetăcăutătoare (Pentru această soluție nu mai avem nevoie de alte accesorii).

Produsul Lacert MGEN, în anul 2010, a devenit produsul anului în Germania,conform votanților magazinului Interstellarum. Pe această cale, trimitemfelicitările noastre dezvoltatorilor.

Parereacumparatorului (Munzlinger Attila): "După ce am investit în EQ6 şi Newton 200/1000,mi-am dat seama, că fără un autoguider ca lumea nu am şanse bune laastrofotografie. La prima vedere guiderul lui Lacerta m-a speriat la buzunar.Totuşi după nişte lecturi de pe internet m-am decis să risc şi nu-mi pare rău.

La prima testare, sincer să fiu nici nu am încercat să folosesc o optică cufocala mai scurtă de 500mm, pentru că nu am crezut descrierea tehnică:funcţionează perfect cu căutătorul de 9x50. După mai multe încercări diferite,luneta căutătoare 9x50 de pe Newton s-a dovedit a fi excelent.
Autoguiderul este pur şi simplu perfect. Meniu uşor şi logic, funcţii simple,descrise pe înţelesul oricui în instrucţiunile de utilizare, funcţionareimpecabilă, fără bug-uri, rezistent la frig, rouă, brumă, nu i-am găsit nici uncusur.Alimentarea poate fi o problemă, are o poftă bună, probabil din cauzacamerei. Cere cel puţin 1000 mA, sub acesta dă „camera error” şi nu mergedeloc. Am procurat un acumulator micuţ pentru motociclete cu care MGEN este perfectmulţumit şi pe care-l reîncarc din când în când la vecinu.Atenţie la cablul deracord cu aparatul foto, este dotat cu unul pentru gama Canon EOS 350-600. Dacăcineva vrea să folosească alt aparat, trebuie comandat cablu special pentruaparatul în cauză.Şi în final fotografierea: m-am încumetat la expoziţii de 12minute şi nu e nici o problemă, stele punctiforme, nici un drifting, nici uncadru cu tremurici. De obicei folosesc expoziţii de 10 minute la ISO 800, ceeace la aparatul meu dă rezultatele cele mai bune.
Dacă vrei astrofotografie, cred că MGEN este indispensabil."

Caracteristici

Accesorii recomandate

Produse complementare

 • Set pentru curatirea optica Lacerta
  Set pentru curatirea optica Lacerta

  85.00 Lei
 • Sapca Lacerta cu led rosu
  Sapca Lacerta cu led rosu

  85.00 Lei -13%
  73.95 Lei
 • Umbrela SKY UV
  Umbrela SKY UV

  90.00 Lei

Cei mai populari producatori

 • Sky-Watcher
 • Celestron
 • LACERTA
 • BTC
 • Baader Planetarium
 • Delta Optical

Coşul meu
Empty cart icon
Coşul tău este gol
Subtotal: RON
Transportul şi discountul vor fi calculate pe pagina de comandă
Comandă
Alege limba
Favorite
nowishlist
Politica de confidenţialitate Termeni şi condiţii Politica de returnare